Ερντογάν εναντίον smart phone: Τα Social Media μας αποσπούν από τη ζωή

ερντογάν-εναντίον-smart-phone-τα-social-media-μας-αποσπού-618159

Μπορεί το 2016 να επιστράτευσε το snapchat για να βγει ζωντανά στις ειδήσεις του CNN Turk, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το αποτυχημένο πραξικόπημα, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν διατυπώνει ενστάσεις για την φρενίτιδα των έξυπνων κινητών και την εξάρτηση των ανθρώπων από την τεχνολογία.

«Τα social media μας στερούν τις ειλικρινείς συζητήσεις. Οι άνθρωποι σπαταλούν χρόνο με τα κινητά του ακόμη και στη Μέκκα. […] Δυστυχώς, η τεχνολογία, απαραίτητη στη διευκόλυνση της ζωής μας, μας αποσπά σταδιακά από τη ζωή» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Εξάρτησης από την Τεχνολογία που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Η τεχνολογία δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με τη φύση μας και τη χώρα. Όπως είπε, «κάθε μέρα που παραμένουμε άπραγοι, το πρόβλημα θα μεγαλώνει. Όχι μόνο το παρόν, αλλά και το άμεσο μέλλον τίθεται σε κίνδυνο». Ωστόσο, ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε πως η χώρα του δεν είναι «τεχνοφοβική» και δεν έχει καμιά αντίρρηση στην καινοτομία, την επιστήμη ή άλλες πηγές πληροφορίας.

«Ο κόσμος μας ανήκει τόσο στα άτομα που προσπαθούν να ζήσουν μια ζωή χωρίς την τεχνολογία, όσο και σε εκείνους που περιμένουν στην ουρά για το νέο έξυπνο κινητό. Το βασικό θέμα εδώ είναι πως κατανοούμε την τεχνολογία και που την τοποθετούμε στη ζωή μας» σχολίασε ο Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook