Ερευνα-σοκ: Οι millennials θα αποχωρίζονταν οικογένεια, φίλους και σεξ για τα κινητά τους

ερευνα-σοκ-οι-millennials-θα-αποχωρίζονταν-οικο-537461

Νέα διεθνής έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία B2X σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilian του Μονάχου δείχνει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες 20 έως 40 ετών παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό συμπτώματα εθισμού στα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 25% των Millennials (όσοι δηλαδή έχουν γεννηθεί από το 1980 έως το 2000) ξοδεύουν περισσότερες από 5 ώρες με το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ το 50% δεν πέφτει κάτω από τις 3 ώρες ημερησίως. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις κοιτάζει το κινητό του περισσότερες από 100 φορές την ημέρα.

«Η εξάρτησή μας από τα κινητά τηλέφωνα εντείνεται διαρκώς και αρκετοί νέοι πλέον είναι κυριολεκτικά εθισμένοι στις φορητές συσκευές τους», επεσήμανε ο καθηγητής Τόμας Χες.

Οι ερευνητές έθεσαν στους συμμετέχοντες μία σειρά από υποθετικά σενάρια και θεωρητικά κίνητρα, με αντάλλαγμα να εγκαταλείψουν το κινητό τους για έναν μόλις μήνα.

  • Το 56% των ερωτηθέντων προτιμά να μείνει με τον ίδιο μισθό και να μην πάρει αύξηση 10%, παρά να στερηθεί το smartphone του για 30 μέρες.
  • Το 50% προτιμά να μην κλειδώσει το κινητό του στο συρτάρι για έναν μήνα, ακόμα κι αν λάβει ως αποζημίωση μία επιπλέον εβδομάδα άδειας από την δουλειά του.
  • Το 41% δεν θα εγκατέλειπε το κινητό του για ένα μήνα, ούτε για 1.000 δολάρια μετρητά.
  • Το 28% των ερωτηθέντων δεν θα το άφηνε για ένα μήνα ακόμη κι αν τους προσφερόταν δωρεάν ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στον προορισμό των ονείρων του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι χρήστες προτιμούσαν να αποχωριστούν για μία εβδομάδα την οικογένειά τους, τα γλυκά, τους φίλους τους, τα κατοικίδιά τους, ακόμα και το σεξ, αντί να αφήσουν το κινητό τους για έναν μήνα.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αν θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν ορισμένες «ακραίες θυσίες» για να μην στερηθούν το κινητό τους για ένα μήνα! Οι απαντήσεις σοκάρουν.

  • Το 32% είναι πρόθυμο να τρέχει υποχρεωτικά κάθε μέρα για μία ώρα.
  • Το 27% θα προτιμούσε να «ξεχάσει» το αγαπημένο του φαγητό.
  • Το 18% θα ξύριζε το κεφάλι του.
  • Το 4% θα έμενε ακόμα και σε κελί φυλακής για έναν μήνα(!)

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.600 άτομα 20 έως 40 ετών, από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, τη Γερμανία την Ινδία και τη Βραζιλία.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook