Επιχείρηση μεταφοράς για τους 46 επιβάτες του Andros Jet – Τι λέει η εταιρεία για το περιστατικό

επιχείρηση-μεταφοράς-για-τους-46-επιβάτ-727304

Στο λιμάνι του Γαυρίου βρίσκονται πλέον οι 46 επιβάτες του Andros Jet, που προσάραξε στα αβαθή του Γαυρίου στις 11:15 το πρωί, μετά την επιχείρηση μεταφοράς τους, που ολοκληρώθηκε ομαλά.

Όπως αναφέρει το enandro.gr, που δημοσιεύει και φωτογραφίες από την επιχείρηση μεταφοράς, το ταχύπλοο, εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Άνδρο-Τήνο-Σύρο.

Μία ώρα αφότου προσάραξε στα αβαθή του Γαυρίου, διαπιστώθηκε αδυναμία αποκόλλησης με ίδια μέσα και ζητήθηκε συνδρομή ρυμουλκού από την Σύρο, που αναμένεται αργότερα το μεσημέρι.

Η επιχείρηση μεταφοράς των επιβατών έγινε με ευθύνη του λιμεναρχείου Άνδρου, παρουσία του λιμενάρχη και του υπολιμενάρχη, ενώ οι 46 επιβάτες βγήκαν στη στεριά με ιδιωτικά σκάφη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πλοιοκτήτη της SEA JETS όλοι οι επιβάτες του δρομολογίου θα έχουν μεσημεριανό γεύμα με έξοδα της εταιρείας και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μετά την αποκόλληση του πλοίου από το ρυμουλκό και την άδεια του λιμεναρχείου.

 

Με τη βοήθεια ρυμουλκού, αποκολλήθηκε περίπου στις 6.00 μ.μ. το καταμαράν Andros Jet που προσάραξε το μεσημέρι σε αμμώδη αβαθή στο λιμάνι του Γαυρίου στην Άνδρο.

Το Andros Jet με 27 άτομα πλήρωμα μετά τη ρυμούλκηση στο λιμάνι αναμένεται να επιθεωρηθεί. Από το περιστατικό, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Για το συμβάν η πλοιοκτήτρια εταιρεία Seajets ανακοίνωσε:

«To ταχύπλοο Αndros Jet αναχωρούσε από το λιμάνι της Άνδρου με προορισμό την Τήνο και τη Σύρο. Κατά τη διαδικασία χειρισμών και άπαρσης

της άγκυρας του πλοίου εντός του λιμένος, οι σταθεροποιητήρες του πλοίου που εξέχουν σχεδόν ένα μέτρο από αυτό ακούμπησαν σε ρηχό αμμώδη λοφίσκο με αποτέλεσμα να χρειαστεί βοήθεια για την αποκόλληση από την άμμο. Το ρυμουλκό που μετέβη στο σημείο χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά για την αποκόλληση. Το Άνδρος Jet πραγματοποιούσε το τοπικό δρομολόγιο άγονης γραμμής Σύρο – Τήνο – Άνδρο – Τήνο – Σύρο.

Όλοι οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Γαυρίου στους οποίους και προσφέρθηκαν τα έξοδα γεύματος από την πλοιοκτήτρια εταιρεία καθώς και ένα εισιτήριο δωρεάν για όποια διαδρομή επιθυμούν από τις 180 και πλέον συνδέσεις στο Αιγαίο στις οποίες δραστηριοποιείται η Seajets.

Η εταιρεία τηρεί απαρέγκλιτα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προληπτικές ενέργειες σύμφωνα με τους κανονισμούς οι οποίες επέφεραν 4 ώρες καθυστέρηση. Οι παραπάνω διαδικασίες ολοκληρώθηκαν, από την επαφή με την άμμο δεν υπάρχει καμία

υλική ζημιά και το πλοίο ήδη αναχώρησε για το δρομολόγιό του.»

 

enandro.gr

One thought on “Επιχείρηση μεταφοράς για τους 46 επιβάτες του Andros Jet – Τι λέει η εταιρεία για το περιστατικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook