Επιστρέφει στην Ελλάδα η Μυρτώ | Την Τρίτη η δίκη του Πακιστανού

επιστρέφει-στην-ελλάδα-η-μυρτώ-την-τρί-109558

myrtoΕπιστρέφει το Σάββατο στην Ελλάδα η 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, μετά από επτάμηνη νοσηλεία σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης της Βοστόνης.

Η Μυρτώ στις 10 Δεκεμβρίου είχε υποβληθεί  σε μια ειδική επέμβαση, για την παροχέτευση ενός ισχυρού μυοχαλαρωτικού, μέσω της «αντλίας μπακλοφέν» για την αντιμετώπιση των επώδυνων περιστατικών σπαστικότητας που τη βασανίζουν και όπως έκριναν οι γιατροί, η επέμβαση ήταν επιτυχής με αποτέλεσμα το κορίτσι να μπορεί να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Το εξιτήριο δόθηκε την Παρασκευή και έτσι αύριο, Σάββατο, η Μυρτώ θα επιστρέψει με τη μητέρα της στην Ελλάδα, όπου θα την περιμένουν ο πατέρας της Γιάννης και η 18χρονη αδελφή της Ελεάννα.

Προηγουμένως οι γιατροί από την Αμερική και αυτοί του ειδικού κέντρου όπου θα νοσηλευτεί η Μυρτώ είχαν τηλεδιάσκεψη, με σκοπό να ενημερωθούν οι Ελληνες επιστήμονες για την κατάσταση της Μυρτώς και στη συνέχεια, απο κοινού να καθορίσουν τις μορφές θεραπείας που θα ακολουθήσουν (φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, κτλ).

Η επιστροφή της Μυρτώς συμπίπτει με την έναρξη της δίκης του Πακιστανού που στις 22 Ιουλίου 2012, επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά το κορίτσι, στη Πάρο, στην παραλία Χρυσή Ακτή. Η άτυχη κοπέλα βρισκόταν εκεί για διακοπές με τη μητέρα και την αδελφή της.

Η δίκη θα γίνει στη Σύρο και θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Ο δράστης της αποτρόπαιας  επίθεσης, είχε καταρχήν δηλώσει ψεύτικη ηλικία (17 ετών) για να τύχει ευνοΪκότερης μεταχείρισης, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι έλεγε ψέμματα και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή για το συγκεκριμένο αδίκημα, ενώ αυτή τη στιγμή κρατείται στις Γρεβενών.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook