Επιστολή στους εμπόρους των Χανίων του επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο»

επιστολή-στους-εμπόρους-των-χανίων-το-465519

Επιστολή στους εμπόρους των Χανίων με αφορμή τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο στις 3 και 4 Οκτωβρίου απέστειλε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο» κ. Γιώργος Τοπολιανάκης.

Η επιστολή:

«Εμπειρία-Γνώση-Όραμα για το εμπόριο των Χανίων

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/σες

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας χαιρετίσω και να σας μεταφέρω ένα μήνυμα για την αλλαγή σελίδας μέσα από τις προσεχείς εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων.

Συγκροτήσαμε μία νεανική αλλά και έμπειρη ομάδα συναδέλφων μας που γνωρίζουν καλά τα προβλήματα του κλάδου μας, μιας και δραστηριοποιούμαστε εντός της αγοράς των Χανίων. Συνάδελφοι ενεργοί και δυναμικοί που ζουν την καθημερινή αγωνία του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Δεν έχουμε την στήριξη ή την καθοδήγηση κανενός πολιτικού φορέα, αφήνοντας τις πολιτικές μας πεποιθήσεις έξω από τον Σύλλογο και μεριμνώντας μόνο για το καλό του Χανιώτικου επιχειρηματικού κόσμου.

Τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που συνοδεύουν την καθημερινότητά μας τα τελευταία εννέα χρόνια έχουν επηρεάσει εμάς τους ίδιους, τις οικογένειές μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο δυναμισμός, το χαμόγελο και η αισιοδοξία που πάντα μας χαρακτήριζαν ως εμπόρους, να έχουν δώσει τη θέση τους στην αγωνία, την ανασφάλεια, την απαισιοδοξία, τον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό μας.

Γι’ αυτό το λόγο και έχουμε προτάσεις και λύσεις για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Χανιώτικου εμπορίου. Σε τοπικό επίπεδο θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς για  να βελτιώσουμε τις συνθήκες του εμπορίου, τις υποδομές και εν γένει την Χανιώτικη οικονομία.

Σε περιφερειακό/κεντρικό επίπεδο θα δώσουμε τις απαραίτητες μάχες για την προάσπιση των συμφερόντων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και την καλυτέρευση των συνθηκών της αγοράς.

Φίλε/Φίλη επιχειρηματία,

Με την ψήφο σου στις 3-4 Οκτωβρίου, δώσε μας την δύναμη να το πραγματοποιήσουμε.

Με τιμή,

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενωμένο Χανιώτικο Εμπόριο»

Γεώργιος Τοπολιανάκης του Φρειδερίκου

Έργο που θέλουμε να υλοποιήσουμε:

Επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας και καταθέσεις αιτημάτων μας σε Εφορία, ΕΦΚΑ για ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες αυτές. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες και ενημερώσεις σε πολιτικούς και φορείς.

Καλέσματα συναδέλφων ανά περιοχή αλλά και ανά αντικείμενο πώλησης, με σκοπό την καταγραφή εξατομικευμένων προβλημάτων.

Διοργάνωση σεμιναρίων (3-4 ανά χρόνο) με σκοπό την εκπαίδευση των συναδέλφων και του προσωπικού τους σε νέους τρόπους πώλησης, διαχείρισης καταστήματος και αποθήκης, ξένων γλωσσών, υπολογιστών κλπ.

Στήριξη της αγοράς με αφίσες στις γιορτές κ εκπτώσεις και επαναφορά του συνθήματος «Ζω στα Χανιά αγοράΖΩ τοπικά προϊόντα ψωνίΖΩ από τοπικές επιχειρήσεις».

Συνέχιση της πιστοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων μέσω σεμιναρίων και ειδικής σήμανσης. Δημιουργία κώδικα δεοντολογίας και επιτροπής φιλικού διακανονισμού. Μια δράση που ξεκίνησε το 2013 και ήδη απαριθμεί 101 τοπικές επιχειρήσεις.

Οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με θέματα όπως η ασφάλεια από κλοπές , χρήση των social-media για προβολή των επιχειρήσεων, διακόσμηση βιτρίνας καθώς και για φορολογικά & νομικά θέματα.

Περισσότερο πείσμα, περισσότερη υπομονή για πάταξη του παραεμπορίου στα Χανιά και στον έλεγχο για τη νόμιμη λειτουργία των καταστημάτων.

Αναδιοργάνωση της βάσης δεδομένων των μελών μας με στόχο την καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση τους για τα θέματα της αγοράς.

Υλοποίηση κοινωνικών δράσεων όπως «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες» «Ψηφίζω συμπαράσταση» για συλλογή χρημάτων για ιδρύματα και την συμμετοχή μας στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Δήμου Χανίων. Δίνουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις με δράσεις όπως οι βραβεύσεις των καλύτερων Χριστουγεννιάτικων & Ανοιξιάτικων βιτρινών.

Επανέκδοση εκπτωτικού φυλλαδίου με τοπικές επιχειρήσεις για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας που θα διανέμεται στο λιμάνι της Σούδας καθώς και επανέκδοση της εφημερίδας «Εμπορικός κόσμος των Χανίων».

Κατόπιν της εμπειρίας που αποκτήσαμε με την εφαρμογή του νόμου ,ως παράταξη είμαστε υπέρ του ανοίγματος 3 Κυριακών (Χριστούγεννα ,Πρωτοχρονιάς ,Βαΐων ) . Εξαιρούνται οι τουριστικές περιοχές.

Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε πολλές περιοχές της πόλης των Χανίων με μουσική και κεράσματα για την τόνωση του εορταστικού κλίματος.

Συνεργασία με την ΕΣΕΕ και τους εμπορικούς συλλόγους της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ακόμη δυναμικότερη διεκδίκηση τοπικών και γενικών αιτημάτων με συνεχείς οχλήσεις των αρμόδιων φορέων και βουλευτών.

Προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων σε εξατομικευμένα προβλήματα συναδέλφων.

Συσπείρωση όλων των εμπόρων και διεύρυνση του συλλόγου με καμπάνια εγγραφής στον Εμπορικό σύλλογο.

Μεγαλύτερη προσέγγιση συναδέλφων από τις τουριστικές περιοχές.

Συνέχιση των προγραμμάτων ΛΑΕΚ που σταμάτησε η παρούσα διοίκηση με σεμινάρια που αφορούν την επιμόρφωση όλων των εμπόρων και του προσωπικού των επιχειρήσεων τους.

Ενίσχυση και στήριξη της καινοτομίας και της τεχνολογίας στις Μ.Μ.Ε.

Διασύνδεση και οργάνωση κοινών δράσεων με φορείς όπως το ΕΒΕΧ, ο Δήμος, η Αντιπεριφέρεια Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης κλπ.

Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου. Ένας νέος θεσμός που ξεκινά τώρα και που με την βοήθεια της ΕΣΕΕ και του Επιμελητηρίου θα προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε με την εμπειρία μας στην υλοποίηση του project που ήδη είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της πλατείας 1866.

Ήμασταν οι πρώτοι που με επιστημονική μέθοδο από το 2008 μετρήσαμε σε μηνιαία βάση την πορεία του τζίρου στα μέλη μας. Θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε αυτό με τρόπο αξιόπιστο και συστηματικό.

Καταγραφή των κλειστών καταστημάτων εν μέσω κρίσης.

Συνάδελφοι έμποροι, με την δική σας δύναμη παίρνουμε πίσω αυτό που ανήκει σε όλους μας, αυτό που θέλουμε ανεξάρτητο ζωντανό και γνήσιο στα μάτια μας και στις καρδιές μας. Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στις 3 και 4 Οκτωβρίου και να δημιουργήσουμε μαζί μια νέα σελίδα στο μέλλον του Χανιώτικου Εμπορίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook