Επιβεβαιώθηκε: Τα συντρίμμια στο Ρεϊνιόν ανήκουν στο Boeing 777 της πτήσης MH370

επιβεβαιώθηκε-τα-συντρίμμια-στο-ρεϊν-274273
French gendarmes and police carry a large piece of plane debris which was found on the beach in Saint-Andre, on the French Indian Ocean island of La Reunion, July 29, 2015. France's BEA air crash investigation agency said it was examining the debris, in coordination with Malaysian and Australian authorities, to determine whether it came from Malaysia Airlines Flight MH370, which vanished last year in one of the biggest mysteries in aviation history. Picture taken July 29, 2015. REUTERS/Zinfos974/Prisca Bigot

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ επιβεβαίωσε απόψε, σε δηλώσεις του από την Κουάλα Λουμπούρ (τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τοπική ώρα), ότι τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 όταν είχε χαθεί πριν από 17 μήνες.

Το κομμάτι φέρει την ένδειξη «657BB», το οποίο σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες έδειχνε από την αρχή ότι πρόκειται για ένα πηδάλιο κλίσης από ένα Boeing 777.

Πρόκειται για το πρώτο τόσο σημαντικό εύρημα στην έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο χαμένο επιβατικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα πριν εξαφανιστεί τον Μάρτιο του 2014.

«Η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το (αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση) MH370», ανέφερε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook