Επιβάτες αεροπλάνου ειδοποιούν το πλήρωμα για διαρροή καυσίμου | Video

επιβάτες-αεροπλάνου-ειδοποιούν-το-πλ-303821

Για τα εκατομμύρια των επιβατών που ταξιδεύουν κάθε μέρα, η θέα έξω από το παράθυρο συνήθως είναι μαγευτική. Για τους επιβάτες όμως της πτήσης 2762 της ExpressJet Airlines από την Chattanooga προς το Dallas των ΗΠΑ, αυτά που συνέβαιναν έξω από το παράθυρο και επάνω στο φτερό του αεροπλάνου έμοιαζαν με ταινία θρίλερ. Ιδίως όταν πια συνειδητοποίησαν ότι δεν πρόκειται για κάποιο «φυσικό» φαινόμενο αλλά για μία διαρροή καυσίμου από τις δεξαμενές που βρίσκονται μέσα στο αριστερό φτερό.

Έντρομος ο Richard Henson που καθόταν στην θέση πάνω από το φτερό έσπευσε να ειδοποιήσει το πλήρωμα και κατόπιν τους πιλότους, οι οποίοι αφού διαπίστωσαν την σοβαρή βλάβη, έσπευσαν να ζητήσουν άμεση προσγείωση στο κοντινότερο αεροδρόμιο, στο Huntsville της Αλαμπάμα.

Το αεροσκάφος, ένα CRJ 200, προσγειώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα και οι 41 επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο αεροπλάνο για τον προορισμό τους.

Οι αιτίες του προβλήματος ερευνώνται από τις αρχές της αμερικάνικης ΥΠΑ, και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για αστοχία υλικού, που ευτυχώς έγινε στο επάνω μέρος του φτερού και χωρίς τον κίνδυνο ανάφλεξης από τον κινητήρα.

Οι ειδικοί λένε πάντως ότι οι επιβάτες, παρά τον τρόμο που πήραν, έπραξαν όπως έπρεπε, καθώς όπως υποστηρίζουν κάθε επιβάτης είναι ζωτικός κρίκος της ασφάλειας μιας πτήσης, και θα πρέπει να μην αδιαφορεί για οτιδήποτε παράξενο παρατηρήσει στο αεροσκάφος κατά την διάρκεια της πτήσης.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook