Επί τάπητος τα προβλήματα των πυροσβεστών της Κρήτης

επί-τάπητος-τα-προβλήματα-των-πυροσβε-697114

Σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα τόσο με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήρη Τερζούδη, όσο και με τους δύο υπαρχηγούς αλλά και τον Διευθυντή Οικονομικού του Πυροσβεστικού Σώματος, είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης Απόλλωνας Φραγκιαδάκης όσο και ο αντιπρόεδρος Στερεός Ατσαλάκης.

Οι δύο συνδικαλιστές συζήτησαν με την φυσική ηγεσία για αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης. Μεταξύ άλλων επι τάπητος τέθηκε η ανακατανομή της δύναμης στην Κρήτη καθ’ότι αυτό αυτό συνιστά πρώτη προτεραιότητα για τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια των επαφών, η ανακατανομή της δύναμης θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο έτσι ώστε να μην μετακινηθούν εκτός Κρήτης, οι πυροσβέστες που νομιμοποιήθηκαν πρόσφατα λόγω λήξης της υποχρεωτικής πενταετούς θητείας. «Να μην φύγει κανείς από την Κρήτη. Αυτός είναι ο στόχος μας» αναφέρει στο ekriti ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, Απόλλων Φραγκιαδάκης.

Ένα θέμα που επίσης συζητήθηκε είναι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που έχει ανάγκη η Κρήτη. Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, από το Αρχηγείο του ΠΣ έγινε γνωστό ότι τα εναέρια μέσα θα έρθουν στην Κρήτη το 1ο 15νθήμερο του Ιουνίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ακριβώς το τι θα έρθει.

Να σημειωθεί ότι τώρα στην Κρήτη, δεν υπάρχει πυροσβεστικό ελικόπτερο καθώς αυτό έρχεται κάθε στις αρχές κάθε Ιουνίου και φεύγει στα τέλη Οκτωβρίου.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν κι άλλα θέματα όπως η πληρωμή των δαπανών για τη συντήρηση οχημάτων της Πυροσβεστικής στο νησί αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με το βαθμολόγιο των πυροσβεστών.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook