Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Λονδίνου

επίθεση-με-μαχαίρι-σε-εμπορικό-κέντρο-407066

«Συναγερμός» σήμανε στο εμπορικό κέντρο Westfield του Λονδίνου, όταν ένας 20χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από δύο άνδρες.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας «η αστυνομία κλήθηκε γύρω στις 14.00 (τοπική ώρα) έπειτα από αναφορές για έναν άνδρα που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο Westfield. Αξιωματικοί και ασθενοφόρα έσπευσαν και βρήκαν έναν άνδρα σε ηλικία γύρω στα 20 να φέρει τραύματα από μαχαίρι».

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο άνδρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ όπως έγινε γνωστό δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Όσο για τη φύση της επίθεσης, είπε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, αλλά απέκλεισε το περιστατικό να συνδέεται με τρομοκρατία.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, δύο ύποπτοι συνελήφθησαν καθώς σχετίζονται με την υπόθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην εφημερίδα Standard εξήγησε πως είδε πολλούς αστυνομικούς να τρέχουν, καθώς και ιατρικό προσωπικό.

«Υπήρχε ένταση. Κανείς δεν γνώριζε τι είχε συμβεί, αλλά η αστυνομία απέκλεισε τμήματα του εμπορικού και ο κόσμος άρχισε να κάνει ολοένα περισσότερες ερωτήσεις. Οι φίλοι μου που εργάζονται σε ένα κοσμηματοπωλείο μέσα στο εμπορικό ήταν όλοι ανήσυχοι», είπε ο άνδρας.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών αρχών, με την αστυνομία να εκκενώνει το εμπορικό κέντρο και να αποκλείει τμήματα του κτιρίου.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο βρετανικό Τύπο έκαναν λόγο για δύο δράστες, οι οποίοι «έτρεχαν λέγοντας “τον χτυπήσαμε καλά”».

Η αισθητικός Λέι Σακέλ που εργάζεται στο Westfield δήλωσε: «Κάποιος μαχαιρώθηκε έξω από το κατάστημά μας στο Westfield. Το τμήμα του κτιρίου έχει αποκλειστεί».

Χρήστης του Twitter στη συνέχεια έγραψε: «Κάποιος μαχαιρώθηκε στο Westfield. Ακριβώς κάτω από το κατάστημά μου».

Όλα αυτά, ενώ η σκιά της τρομοκρατικής απειλής έχει σκεπάσει τη Μεγάλη Βρετανία, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο «χτυπήματος» μετά τις επιθέσεις σε Γερμανία και Γαλλία και έπειτα από τα μηνύματα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για επίθεση στο Λονδίνο.

protothema.gr

One thought on “Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Λονδίνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook