Εξουδετερώθηκαν οι βόμβες στον Ασπρόπυργο

εξουδετερώθηκαν-οι-βόμβες-στον-ασπρό-584005

Επιχείρηση εξουδετέρωσης δύο βομβών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στον χώρο της 112 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Ασπρόπυργο.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ασπροπύργου, Νίκο Μελετίου, η οργάνωση της επιχείρησης ήταν άρτια.

Όπως είπε, τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων με την άρτια οργάνωση της επιχείρησης «τόνωσαν την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά του λαού μας, στις ικανότητες και την αποφασιστικότητα, με την οποία προασπίζονται την ακεραιότητα της χώρας και την ασφάλεια των πολιτών, έναντι εχθρών και κινδύνων, εσωτερικών και εξωτερικών».

είπε και πρόσθεσε ότι «η άψογη συνεργασία του δήμου μας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και κάθε άλλο αρμόδιο, για την Πολιτική Προστασία, απέδειξε ότι, Δημοτική Αρχή, δημοτικοί υπάλληλοι και πολίτες, είμαστε σε ετοιμότητα να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί, σε οποιαδήποτε συντονισμένη προσπάθεια, που αφορά στη ζωή, στην υγεία και στην περιουσία του πολίτη».

Λόγω της ελεγχόμενης έκρηξης εξουδετέρωσης των πυρομαχικών είχε πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στο τμήμα της από την είσοδο του Θριάσιου Νοσοκομείου έως την οδό Γκορυτσάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, για τη φιλοξενία και παραμονή των κατοίκων της συνοικίας «Αεροδρόμιο», που ήταν κοντά στο σημείο της επιχείρησης, ο δήμος Ασπροπύργου είχε αφήσει ανοιχτές δημοτικές υποδομές, ενώ είχε συσταθεί στους πολίτες να επιλέξουν να παραμείνουν σε ανοιχτούς χώρους, για την καλύτερη προστασία τους.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook