Εξαρθρώθηκε εξαμελής σπείρα που εκβίαζε μέσω διαδικτύου

εξαρθρώθηκε-εξαμελής-σπείρα-που-εκβί-415805

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαμελής εγκληματική ομάδα, που κατηγορείται για εκβιασμό, μέσω διαδικτύου, σε βάρος άνδρα, από τον οποίο είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην υπόθεση εμπλέκονται έξι αλλοδαποί, από 30 έως 47 ετών, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τρεις στην Αθήνα.

Η σύλληψή τους έγινε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τη στιγμή που είχαν μεταβεί σε κατάστημα μεταφοράς χρημάτων για να εισπράξουν ποσό.

Ηθικός αυτουργός της εκβίασης φέρεται να είναι 30χρονος, έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο αλλοδαποί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία άνδρα, σύμφωνα με την οποία, το τελευταίο δίμηνο άτομα, μέσω του διαδικτύου, απαιτούσαν επανειλημμένα και εκβιαστικά να τους παραδώσει το ποσό των 150.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιεύσουν ηλεκτρονικό υλικό, που ήταν σε μέσο αποθήκευσης, το οποίο είχε αφαιρεθεί από την κατοχή του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους που διέμεναν οι εμπλεκόμενοι βρέθηκε και κατασχέθηκε έντυπο υλικό, ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, πληθώρα καρτών SIM, χρηματικό ποσό, τραπεζικά εμβάσματα και καταστάσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά , πληθώρα εγγράφων, διαβατηρίων και βεβαιώσεων παραμονής αμφιβόλου γνησιότητας.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook