Εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τις πυρκαγιές η φετινή | Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων | Photos+Video

εξαιρετικά-δύσκολη-χρονιά-για-τις-πυρ-679210

Σε σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2018, κλήθηκαν στο μέγαρο της Περιφερειακής ενότητας Χανίων όλοι οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά.Παρουσία του Υποστράτηγου του Πυροσβεστικού Σώματος και Επιχειρησιακού Συντονιστή των Περιφερειών της Νότιας Ελλάδας Κωνσταντίνου Γιόβα και του Γενικού Περιφερειακού Διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής Γιάννη Μαραγκάκη, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, οι Δήμαρχοι Πλατανιά, Κισσάμου, Σφακίων, στελέχη της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Χανίων, του Στρατού, εθελοντικά σωματεία πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας ανά τον Νομό ενώ τονίστηκε το πόσο κρίσιμη είναι η φετινή χρονιά λόγο της ανομβρίας.

Αυτό που τόνισε ο Υποστράτηγος του Π.Σ. κ. Γιόβας, είναι ότι ο νομός είναι σε άψογη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για το θέμα της πυροπροστασίας, ενώ συμπλήρωσε ότι η Διοίκηση του Π.Σ. είναι δίπλα στην Κρήτη, εξοπλίζοντας με νέα μέσα τους σταθμούς πυρόσβεσης του νησιού.

Αίτημα να έρθει Κρήτη νωρίτερα το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson

Απο πλευράς του ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας του νομού είναι σε πλήρη ετοιμότητα ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη την επερχόμενη περίοδο λόγω της ανομβρίας και της πρόωρης ξηρασίας στην περιοχή.

Συμπληρωματικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων ζήτησε να κατοχυρωθεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson στην Κρήτη τουλάχιστον από τις αρχές Ιούνη μέχρι και το τέλος Αυγούστου, καθώς συμβάλει δραστικά στην πυρόσβεση, ενώ έκανε ξεχωριστή μνεία για τα οχήματα που εξοπλίστηκαν από την Περιφέρεια στην Πυροσβεστική, λέγοντας ότι επειδή δόθηκαν 4 νέα δεν πρέπει να επιστραφούν στο Πυροσβεστικό σώμα 4 παλιά, καθώς η Κρήτη αποτελεί απομονομένη περιφέρεια:

«Δυσχέρεια στην λειτουργία στο Φαράγγι της Σαμαριάς»

Σχόλιο και για το Φαράγγι της Σαμαριάς έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων καθώς όπως είπε, προωθείται ένα νομοσχέδιο χωρίς την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και δίνοντας αρμοδιότητα στον Φορέα Διαχείριση Λευκών Ορέων, χωρίς να έχουν προσληφθεί φύλακες για την προστασία των περιπατητών και με τις πιέσεις να ανοίξει νωρίτερα η διαδρομή για το Φαράγγι:

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook