Εντυπωσιακή η βοήθεια των Χανιωτών στους πυρόπληκτους μέσω του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης | Photos

εντυπωσιακή-η-βοήθεια-των-χανιωτών-στ-718896

Συγκινητική και άμεση ήταν για μια ακόμη φορά η ανταπόκριση των πολιτών των Χανίων στην έκκληση για βοήθεια στους κατοίκους των περιοχών που έπληξε η φονική φωτιά της Αττικής.

Όπως αναφέρει ο κ. Μανώλης Φραγκάκης από το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, «μέσα σε ένα 24ωρο, φτιάχτηκαν 151 κούτες, με πράγματα που ζητήθηκαν και έφερε ο κόσμος , Έλληνες και μετανάστες, εθελοντές μα και ασθενείς μας , στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων.

Η βοήθεια θα ήταν πολλαπλάσια, αν δεν υπήρχε έκκληση από Αθήνα, στο να μην στείλουμε άλλα, μιας και η βοήθεια τόσο από Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό ήταν τεράστια και αστραπιαία.

Είμαστε σε αναμονή και επικοινωνία, με φορείς στην Αθήνα, για οποιαδήποτε νέα ανάγκη προκύψει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους σας, από τον πιο μικρό, στον πιο μεγάλο, από τους φίλους και γνωστούς, μα και σε κάθε έναν που δεν γνωριζόμασταν έως χθες, στην κοπέλα που μας έφερε φαγητό, καφέδες και νερα, στην Σίσσυ που μας έστειλε μια κούτα με φάρμακα από το Λουξεμβούργο, στον Δημήτρη από την Συρία, τον Μαρουφ από το Αφγανιστάν που μετέφεραν όλες αυτές τις κούτες , στα ΕΛΤΑ, που δωρεάν τις μετέφεραν εκεί που έπρεπε, στον Σκορδυλακη που χωρίς να του ζητηθεί μας έδωσε ένα αγροτικό και ενα εργάτη να μας βοηθήσει, στα φαρμακεία της πόλης που μας έφερναν φάρμακα, σε δομές αλληλεγγύης της πόλης, που θέλησαν να στείλουν επιπλέον εθελοντές.

Τελικά, ως κοινωνία, είμαστε ικανοί για το καλύτερο, μα ταυτόχρονα και για το χειρότερο.

Συνεχίζουμε, όπως ξέρουμε, με μόνη μας σημαία και πρόταση την αλληλεγγύη.

Να μάθουμε να αγκαλιαζόμαστε όσο είμαστε ζωντανοί.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook