Εντυπωσιακά εκθέματα από κρατούμενους στις φυλακές Αγιάς και Αλικαρνασσού | Photos

εντυπωσιακά-εκθέματα-από-κρατούμενο-420046

Με εντυπωσιακά εκθέματα που μεταξύ των άλλων, αποτελούνταν από ξυλόγλυπτα, αγιογραφίες, πήλινα σκεύη αλλά και – για πρώτη φορά – βιολογικά προϊόντα και λαχανικά, έλαβαν μέρος σε δυο εκθέσεις κρατούμενοι από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς (Χανιά) και Αλικαρνασσού (Ηράκλειο).

Ειδικότερα, από τις 8 μέχρι τις 22 Αυγούστου έμεινε ανοικτή στο κέντρο του Ηρακλείου έκθεση με εργόχειρα κρατουμένων της φυλακής Αλικαρνασσού. Τα εκθέματα αποτελούνταν, μεταξύ άλλων, από ξυλόγλυπτα, αγιογραφίες, πήλινα σκεύη, ξύλινες κατασκευές, κομπολόγια, κοσμήματα καθώς και σαπούνια αλλά και φυτώρια.
agia-2Παράλληλα, από τις 26 μέχρι τις 31 Αυγούστου συμμετείχε στον «Αγροτικό Αύγουστο», η Αγροτική Φυλακή Αγιάς. Για πρώτη φορά εκτέθηκαν και διατέθηκαν προς πώληση βιολογικά λαχανικά, αρτοποιήματα αλλά και γλυκά που παράγονται σε καθημερινή βάση στη φυλακή, ενώ λειτούργησε σε ξεχωριστό περίπτερο εκθετήριο έργων κρατουμένων με πήλινα, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα, κομπολόγια κ. λπ.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης «η ποιότητα των εκθεμάτων και των προϊόντων κέρδισαν την εκτίμηση του κοινού», ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις αποδίδονται στους κρατουμένους ή διατίθενται για την εκπαίδευσή τους.

Εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης τις δύο εκθέσεις επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης. Εντωμεταξύ, προετοιμάζεται και η Πανελλήνια έκθεση έργων κρατουμένων και προϊόντων των φυλακών μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

One thought on “Εντυπωσιακά εκθέματα από κρατούμενους στις φυλακές Αγιάς και Αλικαρνασσού | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook