Εντοπίστηκαν συντρίμμια του στρατιωτικού Τουπόλεφ | Τέσσερα σενάρια για τη συντριβή του

εντοπίστηκαν-συντρίμμια-του-στρατιω-476481

Βατραχάνθρωποι εντόπισαν μεγάλα συντρίμμια του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τις ακτές του Σότσι.

Σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, τέσσερα κομμάτια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 27 μέτρων και το ένα από αυτά έχει μήκος τεσσάρων μέτρων, με τα σωστικά συνεργεία να εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν πλωτό γερανό για να τα ανασύρουν στην επιφάνεια.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε ακέραια η άτρακτος, όμως η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε στη συνέχεια. Μία πηγή προσκείμενη στις έρευνες είπε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι πολλά από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή φορούσαν σωσίβια. «Άνθρωποι με σωσίβια ετοιμάζονταν για εκκένωση» ανέφερε, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν βρέθηκαν σωσίβια και στα ένδεκα πτώματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα. Υπενθυμίζεται ότι το Tu-154, με 84 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, ενώ κατευθυνόταν στη Συρία.

Τα επικρατέστερα σενάρια για τη συντριβή

Τέσσερα είναι εν τω μεταξύ τα σενάρια που εξετάζουν οι ρωσικές αρχές ως πιθανές αιτίες για την συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους Τουπόλεφ στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτά είναι τα εξής: Πρώτον, η πιθανότητα να ήταν κακή η ποιότητα των καυσίμων, δεύτερον η συντριβή να οφείλεται σε λάθος του κυβερνήτη, τρίτον να υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη και τέταρτον να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154. Το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας έχει αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή, ενώ οι αρχές εξετάζουν αυτόπτες μάρτυρες, αλλά κι ένα βίντεο τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, 32 πλοία, 80 δύτες, 5 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο υπουργός μεταφορών της Ρωσίας από το Σοτσι όπου βρέθηκε ως επικεφαλής ερευνητικής ομάδας για τα αιτία της συντριβής ανέφερε ότι τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους «δεν έχουν δυστυχώς βρεθεί».

Στη Μόσχα οι σοροί των θυμάτων

Οι σοροί των θυμάτων, θα μεταφερθούν στη ρωσική πρωτεύουσα, με το πρώτο αεροπλάνο που θα τις μεταφέρει να προσγειώνεται αύριο Τρίτη, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Νικολάι Πανκόφ. «Το υπουργείο Άμυνας έλαβε μια απόφαση, η οποία κοινοποιήθηκε στους συγγενείς των θυμάτων, ότι η ταυτοποίηση των σορών θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Οι σοροί θα μεταφερθούν στη Μόσχα με μεταγωγικό αεροσκάφος. Το πρώτο αεροσκάφος θα προσγειωθεί αύριο το πρωί» τόνισε ο Πανκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook