Ενδιαφέρουσα ημερίδα στα Χανιά: Το νέο πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων

ενδιαφέρουσα-ημερίδα-στα-χανιά-το-νέο-660217

Το Περιφερειακό Τμήμα ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνεργασία με την ΔΙΑΣΤΑΣΗ Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο:»Το νέο πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR), Νέες υποχρεώσεις και απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων (Ελ. Βενιζέλου 32, Χανιά).

Κεντρική Ομιλήτρια:

Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δικηγόρος Η Λίλιαν Μήτρου είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Δικηγόρος Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης (Θέμα διατριβής : “ Ο θεσμικός έλεγχος της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μοντέλα και θεσμοί ελέγχου στη Γερμανία και τη Γαλλία- Βαθμός: “Summa cum laude» – άριστα με εξαιρετικό έπαινο).

Διδάσκει Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Δίκαιο της Πληροφορίας/Διαδικτύου στο Τμήμα Μηχανικών και Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών). ‘Εχει επίσης διδάξει το μάθημα στο ΠΜΣ Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2008) και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (2002-2010).

Διετέλεσε μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (1999-2003) και από τον Νοέμβριο 2016 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

κατά την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ (2014) υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την προστασία δεδομένων (DAPIX) που διεξήγαγε τις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) και την Οδηγία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (2016/680/ΕΕ) σε τεχνικό επίπεδο.

Έχει διατελέσει μέλος/ πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών με αντικείμενο την προστασία προσωπικών δεδομένων, τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, την ασφάλεια πληροφοριών- υποδομών-δικτύων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.α.

Από τον Ιούνιο 2016 είναι Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με αντικείμενο την προσαρμογή του ελληνικού δικαίου στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) και την Οδηγία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (2016/680/ΕΕ).

Ασκεί συμβουλευτική δικηγορία και έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Έχει γράψει βιβλία και επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Είναι παντρεμένη με τον Μιχάλη Αυγουστιανάκη και έχει δύο παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook