Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Επιμένει (;) στην απαγόρευση διαδηλώσεων και βάζει «απέναντι» φορείς και κόμματα

εμπορικός-σύλλογος-χανίων-επιμένει-58307

emporikos_100Βλέποντας ότι η πρόταση για απαγόρευση διαδηλώσεων, δεν έτυχε της υποδοχής που υπολόγιζε από την κοινωνία και τους φορείς των Χανίων, το Δ.Σ του  Εμπορικού Συλλόγου επανήλθε  στο θέμα με δεύτερη ανακοίνωση – απάντηση, στην κριτική που δέχθηκε, δείτε  ΕΔΩ

Στην ανακοίνωση αυτή ωστόσο, αν και διατυπώνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για επεξήγηση – διευκρίνιση των θέσεων που εκφράζει η πρώτη ανακοίνωση, το περιεχόμενό της δείχνει ότι μάλλον επιχειρεί  …να το «μαζέψει» λίγο το πράγμα.

Εμπορικός Σύλλογος: «Ποτέ δεν ζητήσαμε απαγόρευση διαδηλώσεων»

Συγκεκριμένα αναφέρει,

«Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες 3 ημέρες, μία απλή και πολύ προσεκτική ανακοίνωση-έκκληση του ΕΣΧ για τις μικρές συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, να διαστρεβλώνεται και να γίνεται αντικείμενο κομματικής και προσωπικής εκμετάλλευσης. (…) Απαντάμε τα εξής: Δεν ζητήσαμε – ούτε καν υπονοήσαμε – την απαγόρευση των διαδηλώσεων, κομματικών εκδηλώσεων κλπ …»

Κι όμως, πέντε ημέρες πριν, η πρώτη ανακοίνωση έγραφε: «ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων απευθύνει έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και φορείς για αποφυγή ενεργειών και συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης κατά τις επίσημες ώρες λειτουργίας της εμπορικής αγοράς των Χανίων.

Η τουριστική περίοδος και η δυσμενής οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων της πόλης, δεν επιτρέπει κανενός είδους ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν επιπλέον κώλυμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα και στην δημιουργία κακών εντυπώσεων στους επισκέπτες του τουρισμού.»

Απλή, σαφής και κατανοητή. Κάποιος θα συμφωνεί με το περιεχόμενό της, κάποιος –σίγουρα- θα διαφωνεί. Αποκλείεται όμως να υπάρχει κάποιος που δεν το κατάλαβε.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Η Πολιτική Κίνηση Ελευθέρων Επαγγελματιών Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού Χανίων, συνδέει την «έκκληση» των Χανιωτών εμπόρων με το νομοσχέδιο που προωθεί ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης, για απαγόρευση των μικρών συγκεντρώσεων:

«Τυχαίο;Τη μία μέρα το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αναδεικνύει ως αιτία της απελπιστικής κατάστασης που έχει περιέλθει ο Εμπορικός κόσμος τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών ζητώντας τη σιωπή τους και την επομένη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας ανακοινώνει μέτρα περιορισμού των δημόσιων διαμαρτυριών πολιτών θέτοντας μάλιστα ελάχιστο(!!) αριθμό συμμετοχής. (Άραγε μήπως θα θέσει και μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό;).

Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες απόψεις δεν εκφράζουν τη πλειονότητα των Εμπόρων των Χανίων. Δεν έχουν καμία σχέση με τις ανησυχίες και τις αγωνίες όλων μας να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις μας…» τονίζουν με ανακοίνωσή τους.

ΑΔΕΔΥ: «Σας καλούμε να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: «Το Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Νομού Χανίων με έκπληξη πληροφορήθηκε την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων που καλεί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να μη διαδηλώνουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας των καταστημάτων.

Έχουμε συνηθίσει ο εμπορικός σύλλογος να συμπαραστέκεται και να αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους του νομού μας και όχι να «ενοχοποιεί» τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών που στηρίζουν σε κάθε περίπτωση τα καταστήματα της πόλης μας.

Προφανώς η διοίκηση του εμπορικού Συλλόγου προσπαθεί να εισάγει νέα ήθη και να ανακαλύψει «εχθρούς» εκεί που δεν υπάρχουν.

Κυρίες και Κύριοι του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, σας ενημερώνουμε ότι ζούμε στην εποχή  της ανεργίας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης και υπεύθυνα για αυτά, είναι οι πολιτικές των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζονται στην χώρα μας.

Σας καλούμε να προσγειωθείτε, για το καλό όλων μας, στην πραγματικότητα και να επιλέξετε πάλι το συλλογικό αγώνα για την ανατροπή των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας που εξαθλιώνουν το λαό μας».

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Ταυτίζεστε με την τρικομματική

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση – καταγγελία των ιδιωτικών υπαλλήλων κατά την εκμετάλλευση από τους εμπόρους, γίνεται αναφορά και στο επίμαχο ζήτημα:

«Όσον αφορά την ανακοίνωση στις 25/05/2013 στην οποία καλείτε τους φορείς να μην διαδηλώνουν την τουριστική περίοδο γιατί κάνουν κακό στην αγορά…Έχουμε να σας πληροφορήσουμε το εξής:

«Χαιρόμαστε»  που κάνετε γνωστό στο χανιώτικο λαό την θέση σας  πάνω στο θέμα, που δεν είναι άλλη από αυτήν που εκφράζει η τρικομματικη κυβέρνηση «νόμος και τάξη». Που θέλει το λαό να σκύβει το κεφάλι κ να μην αντιδρά σε όσα μέτρα έχουν πάρει κ σε όσα έρχονται! Εντελώς επιγραμματικά η ίδια θέση κ άποψη ενισχύει την ανασφάλιστη εργασία ,την φοροεπιδρομη στους εργάτες κ τους φτωχούς μαγαζάτορες, τις κατασχέσεις μισθών κ συντάξεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας  και τα 511 ευρώ μεικτά για μισθό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook