Ελληνοκυπριακή απάτη εκατομμυρίων με θύματα Κρητικούς!

ελληνοκυπριακή-απάτη-εκατομμυρίων-μ-300251

Η δίκη αφορά στην ομαδική μήνυση δώδεκα συμπολιτών μας, οι οποίοι είχαν επενδύσει συνολικά πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σήμερα …κλαίνε.

Σε …ηλεκτρισμένο κλίμα αναμένεται να διεξαχθεί αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση της μεγάλης απάτης με κατηγορούμενους δύο Ηρακλειώτες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως μεγαλοεπενδυτές και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, εγγυώμενοι απόδοση έως και 10%. Η δίκη αφορά στην ομαδική μήνυση δώδεκα συμπολιτών μας από το Ηράκλειο και την Χερσόνησο, οι οποίοι είχαν επενδύσει συνολικά πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία σήμερα …κλαίνε.

Στην πραγματικότητα, το εύρος της απάτης είναι πολύ μεγαλύτερο δεδομένου ότι έχουν εξαπατηθεί και άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν κινήθηκαν δικαστικά. Σ

ύμφωνα με τον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής, Βαγγέλη Στρατουδάκη, στο δικαστήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες δώδεκα ακόμα συντοπίτες μας, οι οποίοι επίσης έχουν εξαπατηθεί αλλά δεν προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη. «Όλοι τους είναι θύματα μίας μεγάλης καλοστημένης απάτης που είχε οργανωθεί από τους δύο κατηγορούμενους» τόνισε ο κ. Στρατουδάκης, ο οποίος καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που χειρίζεται την υπόθεση, έχει δεχθεί τηλεφωνήματα από εξαπατηθέντες επίσης σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Σαντορίνη.

Όσον αφορά στους εντολείς του, όπως επισημαίνει, έχουν καταστραφεί οικονομικά με τους περισσότερους να ζουν στα όρια της οικονομικής ανέχειας αφού επένδυσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Όπως τονίζει, κάποιοι έφθασαν στο σημείο να συνάψουν δάνεια για να επενδύσουν τα χρήματα και σήμερα είναι διωκόμενοι από τις τράπεζες, απειλούνται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Με βάση την ομαδική μήνυση που είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου, τα χρήματα των κρητικών «έφευγαν» από την Ελλάδα για Κύπρο και στην συνέχεια διοχετεύονταν σε ίδρυμα της Αμερικής.

Οι έρευνες των εξαπατηθέντων Ηρακλειωτών έφθασαν αναπόφευκτα μέχρι την Κύπρο όπου κίνησαν γη και ουρανό προκειμένου να βγάλουν άκρη και να πληρώσουν οι υπαίτιοι. Μάλιστα οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εξελίξεις και σε αυτό το σκέλος με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος δύο Κυπρίων, οι οποίοι είχαν καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση.

Όπως περιγράφεται στις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί, αρχικώς τους παθόντες προσέγγιζε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, ασφαλιστικός πράκτορας, ο οποίος υποσχόταν επενδύσεις υψηλής απόδοσης. Μέχρι τότε είχε κυκλοφορήσει στην «πιάτσα» ότι ήταν συνεπής σε άλλους πελάτες με τους οποίους είχε συνδιαλλαγή στο παρελθόν. Έτσι τους έπεισε να του δώσουν το κεφάλαιο και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς, έδωσε τις μηνιαίες αποδόσεις που τους είχε υποσχεθεί.

Στην πορεία όμως δήλωσε αδυναμία και προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, πείθοντας τους να μην «τραβούν» κάθε μήνα τις αποδόσεις ώστε να αυξηθεί το κεφάλαιο.

Ίδρυσαν εταιρείες στην Κύπρο

Η υπόθεση αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το σημείο που ο ασφαλιστικός πράκτορας εμφανίστηκε ενώπιον των επενδυτών μαζί με τον δεύτερο μηνυόμενο. Ο τελευταίος υπήρξε στέλεχος τράπεζας στο Ηράκλειο ενώ τους δήλωσε ότι είναι μέτοχος εταιρείας στην Κύπρο και μέσω αυτής θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση.

Οι δύο τούς εξήγησαν ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς τράπεζα της Ολλανδίας είχε μπλοκάρει το κεφάλαιο και δεν μπορούσαν να σταλούν τα εμβάσματα. Τους διαβεβαίωσαν ότι ο μοναδικός τρόπος για να πάρουν πίσω το κεφάλαιο και τις αποδόσεις, ήταν να ιδρύσει ο καθένας από μία εταιρεία στην Κύπρο με κόστος επιβάρυνσης ανά περίπτωση περίπου 5000 ευρώ.

Ο δεύτερος μηνυόμενος τους διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος, θα μπορούσε να αναλάβει όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση των εταιρειών, τη διεκπεραίωση των οικονομικών ζητημάτων, των εγγράφων και φυσικά το άνοιγμα των λογαριασμών.

Μέσω αυτών των λογαριασμών, οι Ηρακλειώτες θα μεταβίβαζαν το απαιτούμενο κεφάλαιο από συγκεκριμένη τράπεζα του Ηρακλείου σε συγκεκριμένη τράπεζα της Κύπρου και από ‘κει να διατεθούν τα χρήματα ως κεφάλαιο στην εταιρεία που θα ίδρυε ο καθένας. Πράγματι, οι εταιρείες ιδρύθηκαν και τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν από τράπεζα σε τράπεζα. Η υπόθεση όμως είχε και συνέχεια καθώς στην πορεία χρειάστηκε να ταξιδέψει στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της Κυπριακής εταιρείας (ορκωτός λογιστής), στην οποία είχε εμφανιστεί ως μέτοχος ο δεύτερος κατηγορούμενος. Στην συγκέντρωση που έγινε, τους «έσκασαν» ένα ακόμα …παραμύθι. Τους έπεισαν ότι η μόνη λύση για να «ξεμπλοκαριστούν» τα χρήματα, ήταν να μεταβιβάσουν όλο το κεφάλαιο από τις εταιρείες που είχαν ιδρύσει στην δική του εταιρεία καθώς διέθετε την τεχνογνωσία να διαχειριστεί το πρόβλημα. Τα χρήματα τους θα παρέμεναν σε κλειστό λογαριασμό και θα τους απέδιδε επιπλέον τραπεζικό τόκο έως 6%.

Με βάση τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της κυπριακής εταιρείας, οι επενδυτές θα έπαιρναν τις πρώτες αποδόσεις στις 15 Νοεμβρίου 2008. Η ημερομηνία παρήλθε και οι μηνυτές έπαιρναν μόνο παρατάσεις και υποσχέσεις, γεγονός που άρχισε να τους ανησυχεί. Όταν δύο εξ αυτών ταξίδεψαν στην Κύπρο για να δουν τι συμβαίνει, ανακάλυψαν ότι το σύνολο των χρημάτων που είχαν επενδύσει άπαντες από την Κρήτη, δεν ήταν σε κλειστό λογαριασμό αλλά είχε αποσταλεί με έμβασμα σε αμερικανικό ίδρυμα, στις 10 Νοεμβρίου 2008, δηλαδή πέντε ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας κατά την οποία υποτίθεται ότι θα έπαιρναν τις πρώτες αποδόσεις.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook