Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων: «Είμαστε όλοι Charlie»

ελληνογαλλικός-σύλλογος-χανίων-είμ-200851

charlie«Είμαστε όλοι Charlie», επισημαίνει  σε ανακοίνωσή του ο Ελληνογαλλικός  Σύλλογος Χανίων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Όταν φιμώνεται η ελεύθερη έκφραση του Τύπου είναι κάτι πολύ σοβαρό. Όταν εκτελούνται άνθρωποι για τις απόψεις τους είναι ολέθριο. Δεν μπορεί κανείς άνθρωπος στον πλανήτη αυτό να μείνει ασυγκίνητος και αμέτοχος στην βίαιη και αιματηρή προσπάθεια ποδηγέτησης της ελεύθερης έκφρασης.

Η εκτέλεση των δημοσιογράφων – σκιτσογράφων της ιστορικής σατιρικής εφημερίδας CHARLIE HEBDO δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη στη συνείδηση κανενός πολίτη του πλανήτη Γη, είτε είναι χριστιανός, εβραίος, μουσουλμάνος ή βουδιστής. Θα είναι λάθος να πέσουμε στην παγίδα ενός «ιερού πολέμου» μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Θα ήταν άλλωστε και ενάντια στην ιδεολογία αυτών που το πλήρωσαν με τη ζωή τους, των σκιτσογράφων Stephane Charbonnier, Georges Wolinski , Jean Cabut , Bernard Verlhac, οι οποίοι καταδίκαζαν τον φανατισμό και ιδιαίτερα τον θρησκευτικό από όποιο δόγμα κι αν προερχόταν.

Καταδικάζομε την αποτρόπαια αυτή πράξη και τιμούμε τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους υποστηρίζοντας τις ιδέες τους, διαφυλάσσοντας ως το πολυτιμότερο αγαθό την ελευθερία του έντιμου και μη καθοδηγούμενου Τύπου καθώς και το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης.

Συντασσόμαστε με τον τίτλο που δημοσίευσαν πάνω από 70 εφημερίδες στον κόσμο JE SUIS CHARLIE και συγχαίρουμε τον γαλλικό τύπο ( Le Monde, Radio France , France Television…..) που στηρίζει την συνέχιση της έκδοσης της σατιρικής εφημερίδας».

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook