Ελληνοαμερικανικό site βρίσκει δουλειά σε Έλληνες!

ελληνοαμερικανικό-site-βρίσκει-δουλειά-σ-87542

hireΤην ώρα που η ανεργία στη χώρα μας χτυπάει κόκκινο, ένα site των ομογενών της Αμερικής, έχει σκοπό να απορροφήσει Έλληνες εργαζομένους σε εταιρίες του εξωτερικού, αναρτώντας καθημερινά αγγελίες από την Αμερική, τον Καναδά, την Κίνα, την Αυστραλία και την Ευρώπη. Το σάιτ έχει τίτλο  Hire a Greek (Προσέλαβε έναν Έλληνα) και ξεκίνησε αρχικά από τον κ. Αναστάσιο Παππαποστόλου, ο οποίος, όπως λέει, λάμβανε για πολύ καιρό καθημερινά e-mail με τα βιογραφικά Ελλήνων που ζητούσαν εργασία στο εξωτερικό.

Όπως αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του σάιτ «Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοαμερικανών, Ελληνοκαναδών, Ελληνοαυστραλών σε όλο τον κόσμο που είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες να εργαστούν για την εταιρεία τους».

Συγκεκριμένα κάποιες αγγελίες στο εν λόγω σάιτ ζητούν διοικητική βοηθό για αμερικανική εταιρεία με έδρα το Τέξας, γηροκόμο για κυρία με προβλήματα υγείας στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, παιδοκόμο στη Γερμανία, διευθυντή ταξιδιών για σερβική εταιρεία, αρχιτέκτονες, σεφ κλπ.

Όσον αφορά στις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση, αυτές ποικίλουν από χώρα σε χώρα. την Αμερική και στον Καναδά οι web designers έχουν «μεγάλη πέραση», όπως και όλα τα επαγγέλματα με αντικείμενο την πληροφορική και τον προγραμματισμό. Ζήτηση υπάρχει επίσης και σε οικονομολόγους, αλλά και ερευνητές σε πανεπιστημιακά κέντρα.

Στην Αυστραλία ζητούν κυρίως μηχανικούς και οικοδόμους, γιατί η οικοδομή γνωρίζει μεγάλη άνθηση αυτή την εποχή. Εκτός από τη μετανάστευση, όμως, εκατοντάδες δουλειές μπορούν να γίνουν από απόσταση, μέσω διαδικτύου. Μοντέρ, μεταφραστές αλλά και σχεδιαστές web μπορούν άνετα να εργαστούν από άλλη ήπειρο.

Πηγή: inside news

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook