Ελληνική ομάδα απέκλεισε ποδοσφαιριστή λόγω Έμπολα!

ελληνική-ομάδα-απέκλεισε-ποδοσφαιρι-177469

footballΜε το φόβο του Έμπολα ζει ολόκληρη η Ευρώπη και τα προληπτικά μέτρα είναι τα μόνα που μπορούν να ληφθούν για την προστασία του πληθυσμού. Βάσει αυτού, η Λαμία απέκλεισε από κάθε αθλητική δραστηριότητα τον διεθνή ποδοσφαιριστή Τζον Καμαρά, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα στην Αφρική, όπως αναφέρει το BBC. Την ίδια ώρα, η ομάδα με ανακοίνωση της τονίζει ότι δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία του Καμαρά, ότι σε μερικές ημέρες θα επιστρέψει κανονικά στην ομάδα και πως του έχει δοθεί άδεια για να ξεκουραστεί.

Ο ποδοσφαιριστής από τη Σιέρα Λεόνε επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του με τους Leone Stars στο Κύπελλο Εθνών της Αφρικής, στο Καμερούν. Οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ Λαμία τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να μείνει εκτός γηπέδων για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, καθώς υπάρχει φόβος να έχει προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα και προσθέτει ότι του είπαν ότι η απόφαση τους βασίστηκε σε οδηγία του υπουργείου Υγείας.

«Η ομάδα μου είπε ότι δεν πρέπει να βρίσκομαι με τους συμπαίκτες μου για 15-21 ημέρες καθώς βρέθηκα στην Αφρική για παιχνίδι και εξαιτίας του ιού Έμπολα», ανέφερε ο ίδιος στο BBC. «Μου ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να μείνω έγκλειστος στο σπίτι ή να ταξιδέψω στο εξωτερικό για να δω την οικογένειά μου, αλλά να μην πάω για προπόνηση», υποστηρίζει ο Καμαρά.

Η Σιέρα Λεόνε κλήθηκε να δώσει το παιχνίδι της ως γηπεδούχος στη Γιαουντέ του Καμερούν, καθώς έχει απαγορευτεί να δίνει παιχνίδια στη χώρα της εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα. «Η κίνηση της Λαμίας που παίζει στη Football League, θεωρείται ανεξήγητη, καθώς δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής αναφορές για κρούσματα Έμπολα στο Καμερούν και ο Καμαρά την τελευταία φορά που βρέθηκε στη χώρα του ήταν πριν από έναν χρόνο», τονίζεται στο ρεπορτάζ.

«Την τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί ήταν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Τυνησία και το Κάπε Βέρντε. Όσο ήμασταν στο Καμερούν έλεγχαν κάθε πρωί και κάθε απόγευμα τη θερμοκρασία μας. Είπα στην ομάδα ότι είμαι έτοιμος να υποβληθώ σε οποιαδήποτε ιατρική εξέταση επιθυμούν. Ξέρω ότι δεν έχω προσβληθεί από τον Έμπολα. Δεν καταλαβαίνω αυτή την απόφαση, αλλά πρέπει να τη σεβαστώ», ανέφερε ο Καμαρά.

Ο 26χρονος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να σκεφτεί το μέλλον του στην ομάδα: «Δεν μπορώ να πω τίποτα προς το παρόν, γιατί έχω πολλά στο μυαλό μου, αλλά θα πρέπει να μιλήσω με τον ατζέντη μου και την οικογένειά μου και να αποφασίσω τι θα κάνω».

Το BBC αναφέρει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον από την ομάδα, αλλά κανείς δεν ήταν διαθέσιμος. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΣ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία του ποδοσφαιριστή John Kamara. Σε λίγες μέρες θα ενσωματωθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα καθώς μετά το τέλος των αγωνιστικών του υποχρεώσεων με την Εθνική ομάδα της χώρας του της Σιέρα Λεόνε, στο Καμερούν, του έχει δοθεί μια ολιγοήμερη άδεια για ξεκούραση».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook