Ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα στην Αργεντινή | Nεκροί Γάλλοι Ολυμπιονίκες | Photos

ελικόπτερα-συγκρούστηκαν-στον-αέρα-σ-223261

galloi atyximaΔυο Γάλλοι Ολυμπιονίκες και μια από τις πλέον διάσημες ιστιοπλόους στον κόσμο είναι μεταξύ των θυμάτων της σύγκρουσης των δυο ελικοπτέρων στην επαρχία Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μεταξύ των νεκρών είναι η κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαλτίν. Νεκρή είναι επίσης η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η αποκαλούμενη «μικρή σύντροφος του Ατλαντικού».

Τα τρία θύματα όπως και άλλοι πέντε Γάλλοι πολίτες μετείχαν στα γυρίσματα του τηλεοπτικού σόου Drop του γαλλικού καναλιού TF1. Συνολικά δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων που πετούσαν σε μια τουριστική περιοχή της Λα Ρόχα στη βόρεια Αργεντινή, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ασφάλειας της επαρχίας.Οι πιλότοι που είναι οι δυο μη Γάλλοι νεκροί του δυστυχήματος, εργάζονταν για τις αντίστοιχες επαρχιακές κυβερνήσεις.

«Υπάρχουν δέκα νεκροί. Δεν υπάρχουν επιζώντες» ανέφερε ο Σέζαρ Ανγκούλο στο ειδησεογραφικό δίκτυο TN. Τα δυο ελικόπτερα είχαν ναυλωθεί από την εταιρεία παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος και συγκρούστηκαν από άγνωστη αιτία, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της επαρχίας Λα Ρόχα.

«Προφανώς τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στη μέση των γυρισμάτων της σειράς. Δεν υπάρχουν επιζώντες. Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη σύγκρουση, καθώς ο καιρός στην περιοχή ήταν καλός,» είπε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Οράσιο Αλαρκόν. Ένα από τα ελικόπτερα ανήκε στην τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Λα Ρόχα και το άλλο της γειτονικής επαρχίας Σαντιάγκο ντελ Εστέρο.Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο καιρός ήταν καλός και ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια του δυστυχήματος.

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook