Ελεύθερος ο υπεύθυνος έργων στο σημείο της φονικής καραμπόλας

ελεύθερος-ο-υπεύθυνος-έργων-στο-σημεί-174439

karampola egnatia coverΕλεύθερος χωρίς όρους ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα της Εγνατίας όπου έγινε η φονική καραμπόλα την Κυριακή.

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Βέροιας, ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα, όπου σημειώθηκε η «φονική» καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από τριάντα.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος στην απολογία του και μέσω του συνηγόρου του Νίκου Αντωνόπουλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Κατά την απολογία του, φέρεται ότι αρνήθηκε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια (σε βαθμό πλημμελήματος) που του αποδίδεται.

Όπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκε ότι ο δικός του χώρος ευθύνης απείχε περί τα 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο, όπου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο άνευ όρων, ενώ ο ίδιος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών -εφόσον παραστεί ανάγκη- όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση για το τραγικό περιστατικό.

Τη «σκυτάλη» από τον 42χρονο παραλαμβάνει την Πέμπτη ο 39χρονος οδηγός της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος θα κληθεί να δώσει την Πέμπτη εξηγήσεις ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας. Ο Ρουμάνος οδηγός, που σκόρπισε το θάνατο το πρωί της περασμένης Κυριακής, κοντά στον κόμβο της Βέροιας επί της Εγνατίας Οδού, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή. Μέχρι την απολογία του παραμένει κρατούμενος.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook