Ελεύθεροι οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των εκβιαστών

ελεύθεροι-οι-πρώτοι-έξι-κατηγορούμεν-204857

kuklomaΕλεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων -εγγυοδοσίες και απαγορεύση εξόδου απο τη χώρα- αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι για στο κύκλωμα των «μπράβων».

Ειδικότερα, ελεύθερη με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία της, η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, η οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της ήταν από την πώληση ακινήτου του Παν. Βλαστού.

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι -και συγκεκριμένα οι: Ευστάθιος Πανάγου, που αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων, Σαΐντ Αφσαργιάν, που κατηγορείται για εκρήξεις, Γεώργιος Βερεσές, που κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου.

Σε όλους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

katig

Τι υποστήριξαν οι γονείς Σκαφτούρου

Στις απολογίες τους οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου, δήλωσαν γέροντες που είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της επίταξης σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εκρήξεις.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σκαφτούρος υποστήριξε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες ως αβάσιμες, δεδομένου ότι καμία σχέση δεν έχω τόσο εγώ όσο και η 70χρονη σύντροφός μου με την υπόθεση. Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας απο τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές, για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή ειναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές».

«Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας, Γιάννη Σκαφτούρου, που να προέρχονται από παράνομες πράξεις. Είμαστε δυο γέροντες, που μεγαλώσαμε, βόσκοντας αιγοπρόβατα, δυο παιδιά που τα παντρέψαμε και έχουμε απο αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε, για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook