Ελενα Ακρίτα VS Δέσποινα Βανδή: O «πόλεμος» της Ελληνίδας μάνας

ελενα-ακρίτα-vs-δέσποινα-βανδή-o-πόλεμο-698842

Η Ελενα Ακρίτα δεν είχε στον μυαλό της την Δέσποινα Βανδή, όταν έγραφε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» (2-3/6) για την «Ελληνίδα Μάνα Υψηλού Κινδύνου». Και μάλλον η Δέσποινα Βανδή δεν είχε διαβάσει το εύστοχο (και έξοχο) χρονογράφημα της Ακρίτα, όταν ανήρτησε στο facebook την, σχετική με τις Πανελλήνιες, άποψή της.

Ελενα Ακρίτα: «Κανονίστε μερικοί να τα τρελάνετε τα παιδιά σας τώρα με τις Πανελλαδικές. Κανονίστε να προβάλλετε όλα σας τα απωθημένα στις εξετάσεις τους. Αλλωστε είναι γνωστό πως οι καλοί βαθμοί φέρνουν επιτυχία, καταξίωση, χρήμα, δόξα, έναν καλό γάμο και τρία χαριτωμένα παιδάκια»

Δέσποινα Βανδή: «Και οι γονείς να αγωνιούν και να ξοδεύουν στερούμενοι αλλά πράγματα από την ποιότητα της ζωής τους για το καλό των παιδιών τους!» (…) «Παρόλα αυτά εύχομαι κάποια στιγμή -σύντομα- να ανοίξει ο δρόμος προς την πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις».

Η σύγκριση προέκυψε αυθόρμητα και λόγω της σχεδόν ταυτόχρονης, πλην, συμπτωματικής δημοσίευσης ενός ψύχραιμου κειμένου από τη μια και μιας πηγαίας αγανάκτησης από την άλλη. Μανάδες και οι δύο, στέκονται με τον τρόπο τους σ΄αυτό που έχουν ζήσει και ζουν οι ίδιες, κάτι που βλέπουμε όλοι γύρω μας τέτοιες μέρες. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην προ-Πανελληνίων εβδομάδα. Αλήθεια όμως, ποιο είναι το θέμα; Οι μαμάδες ή τα παιδιά; 

Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται η ουσία του προβλήματος -μια ουσία που επισημαίνει με το χιούμορ και την πένα της η Ελενα Ακρίτα: Οι Πανελλήνιες δεν είναι θέμα μαθητών, αλλά οικογένειας και κυρίως της μάνας, που «κρέμεται» από το παιδί της για να βρει την δική της δικαίωση. Γι΄αυτό και για να απαλλαγεί, προτιμά, όπως προτείνει η Δέσποινα Βανδή, να μην δίνει το παιδί της Πανελλήνιες.

Μόνον που το «Ελληνίδα μάνα» είναι ένα κουσούρι ανεξάρτητο από εξωγενείς παράγοντες. Είναι βαθιά ριζωμένο μέσα στις γυναίκες γι΄αυτό και κάθε προσπάθεια να απαλλαγούν απ΄αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τις ίδιες -με ή χωρίς Πανελλήνιες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook