Ελένη Γιακουμάκη: Έτοιμο να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στα Χανιά

ελένη-γιακουμάκη-έτοιμο-να-λειτουργή-437617

Η 7η ΥΠΕ είναι έτοιμη να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στα Χανιά, σύμφωνα με την Υποδιοικήτρια, κα Ελένη Γιακουμάκη, η οποία μίλησε το πρωί στον SUPER FM 89,6.

H λειτουργία της μονάδας, ως δομής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «θα βοηθήσει πάρα πολύ διότι θα μειώσει τη συσσώρευση του κόσμου» στο Νοσοκομείο Χανίων, τόνισε μεταξύ άλλων η κα Γιακουμάκη. Προσέθεσε ακόμη ότι η στελέχωσή του είναι εξασφαλισμένη: «Έχουμε ήδη προκηρύξει και πάρει το προσωπικό. Περιμένουμε τον Δήμο να παραλάβει και να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό. Εμείς είμαστε έτοιμοι από πλευράς στελέχωσης που είναι και το κομμάτι της δικής μας ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά.

Ανοικτές οι Εντατικές

«Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουμε αναπτύξει σχεδόν το σχεδόν το σύνολο των κλινών. Ας πούμε στο ΠΑΓΝΗ έχουμε αναπτύξει 12 κλίνες και είναι σε λειτουργία και οι 12. Υπάρχει δυνατότητα μέχρι 16. Χρειάζεται λίγο περισσότερη στελέχωση» τόνισε, ενώ αναφορικά με το Νοσοκομείο Χανίων, ανέφερε πως είναι σε λειτουργία και οι 7 κλίνες της Μονάδας.

Αγγειοχειρουργικό ιατρείο

Ακόμη, η κα Γιακουμάκη, αναφέρθηκε στη λειτουργιά του αγγειοχειρουργικού ιατρείου στο Νοσοκομείο Χανίων, μία φορά τον μήνα από γιατρό του ΠΑΓΝΗ. Στόχος είναι κάποιες μικροεπεμβάσεις να πραγματοποιούνται εδώ ώστε να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να μετακινούνται στο Ηράκλειο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στο πρώτο ιατρείο εξυπηρετήθηκαν μέσα σε μία ημέρα, 27 ραντεβού!

Αποσυμφόρηση

Τέλος, τόνισε πως το νέο σύστημα ραντεβού έχει μειώσει κατά πολύ τον χρόνο αναμονής. Για παράδειγμα, όπως είπε, οι εξετάσεις αίματος με το νέο σύστημα γίνονται αυθημερόν ενώ γίνονται αυθημερόν.

Ακούστε τι είπε η κα Γιακουμάκη στον Δημήτρη Παππά:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook