Εκ παραδρομής το λάθος μου | Συγγνώμη από τον Μουζάλα για την αναφορά στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία»

εκ-παραδρομής-το-λάθος-μου-συγγνώμη-απ-324187

Για εκ παραδρομής λάθος του, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση του σε ό,τι αφορά το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ έκανε λόγο με δήλωσή του αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ» υπογράμμισε συγκεκριμένα.

Η αναφορά του Γ. Μουζάλα έγινε σε συνέντευξή του στον «Σκάϊ» στην οποία περιέγραφε την κατάσταση στην Ειδομένη και τα γεγονότα της Δευτέρας, όταν περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες όπως υποστήριξαν οι αρχές της γειτονικής χώρας πέρασαν τα σύνορά της. «Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία [σ.σ. την ΠΓΔΜ]. Έχω εδώ την προκήρυξη – το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα» είχε πει ο υπουργός.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις μετά την αναφορά Μουζάλα τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Για ανεύθυνη και υποκριτική προσπάθεια αποδυνάμωσης του Γ. Μουζάλα έκανε πάντως λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, ρίχνοντας τους τόνους. «Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία ‘ΠΓΔΜ'», υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές. «Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως ‘Μακεδονία’ είναι το λιγότερο υπερβολή», επεσήμαναν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει» τόνιζαν επίσης οι ίδιες πηγές.

«Να σκεφτεί σήμερα το βράδυ ακόμη και την παραίτησή του» είχε ζητήσει νωρίτερα από τον Γ. Μουζάλα η Νέα Δημοκρατία. Για «ατόπημα» είχε κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. «Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και ‘γκάφες’, ούτε μια φορά» είχε αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου. Να καταδικάσει τα λεγόμενα Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες είχε καλέσει τον Αλ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

Πηγή : avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook