«Εκτροπή του ονείρου» | Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Μέγαρο Τριανόν

εκτροπή-του-ονείρου-ομαδική-έκθεση-162549

trianonΗ Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Xανίων–Ελαιουργείον συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» παρουσιάζουν την Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Εκτροπή του Ονείρου» στο Μέγαρο Τριανόν, Ηρώων Πολυτεχνείου 43.

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως 29 Αυγούστου 2014

Ανοικτά Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή από 21.00 έως 23.00 με ελεύθερη είσοδο.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Κολλάζ, Εγκαταστάσεων, Video-Art & Performances οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Αθανασιάδου Κέλλυ, Abu-Eisheh Bisan, Κολαΐτη Χαρά, Lloyd Collin, Bueno-Lopez Pablo, Serpentini Alexia, Σπυρόπουλος Γιώργος & Τσάμης Χρήστος.

A2-001_mikriΕπιμέλεια: Αποστόλης Ζολωτάκης.

«Όταν το όνειρο εκτρέπεται ξεκινά ένας μύθος. Ίσως και ένας εφιάλτης. Οι ονειρικές εικόνες δημιουργούν αρχέτυπα που μπορεί να εξελιχτούν σε μυθοπλασίες. Σε μια σύγχρονη κοινωνία έντονη είναι η προσπάθεια ελέγχου και καθοδήγησης των ανθρώπων και των προσδοκιών τους. Ψυχολογία και τεχνολογία τίθενται στη διάθεση του ειδικού ώστε το όνειρο και η ελπίδα να κατευθύνεται προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων. Ωστόσο είναι η ίδια η κοινωνία που δημιουργεί τους μύθους της. Και είναι αυτοί ακριβώς οι μύθοι που τροφοδοτούν από το υποσυνείδητο όπου ελλοχεύουν την εξέλιξη του ονείρου.

Η ονειρική διαδικασία επηρεάζεται από τον ιστορικό και κοινωνικό μύθο και ανακυκλώνεται ως μυθοπλασία άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προσδοκίες του ατόμου. Ο άνθρωπος ονειρεύεται περίπλοκα και συμβολικά αντλώντας από το υποσυνείδητο του μυστικά και μύθους που βρίσκονται εκεί σε λανθάνουσα κατάσταση, καθιστώντας το όνειρο ένα χώρο όπου η ρεαλιστική πραγματικότητα αναπλάθεται και επαναπροσδιορίζεται. Οκτώ νέοι καλλιτέχνες συνδιαλέγονται μεταξύ τους και με το κοινό, με πολλαπλά εκφραστικά μέσα αντλώντας στοιχεία από τοπικούς και οικουμενικούς μύθους προβάλλοντας τη μετατροπή του ονείρου σε μυθοπλασία. Ταύροι, είδωλα, φίδια , τελετές κατάνυξης και προσφορών, άλλοτε μυστηρίου και άλλοτε φόβου, λαμπρά ανάκτορα και σκοτεινοί λαβύρινθοι, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μωσαϊκό έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, που άλλοτε το αναπαράγουν και άλλοτε το τροποποιούν».

 

Afisa_A32_mikrizarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook