Εκτέλεση- βασανιστήριο στο Οχάιο | Θανατοποινίτης πέθαινε για 24 λεπτά

εκτέλεση-βασανιστήριο-στο-οχάιο-θανα-120489

ektelesi thanatopoinitisΤην κατακραυγή προκάλεσε η εκτέλεση ενός θανατοποινίτη στο Οχάιο, την οποία χαρακτήρισαν φρικιαστική οι μάρτυρες. Ενας 53χρονος πέθανε 24 λεπτά έπειτα από την έγχυση του θανατηφόρου μίγματος χημικών στον οργανισμό του.

Ο 53χρονος Ντένις ΜακΓκουάιρ, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία μιας εγκύου γυναίκας πριν από 25 χρόνια, ουσιαστικά αποτέλεσε «πειραματόζωο» για δύο νέα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν στην εκτέλεση για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Columbus Dispatch, ο ΜακΓκουάιρ πνιγόταν για περισσότερο από 10 λεπτά, ενώ είχε τρομερούς σπασμούς και πόνους πριν τελικά υποκύψει 24 λεπτά αφότου τα χημικά είχαν εισχωρήσει στον οργανισμό του.

Ο θανατοποινίτης είχε δολοφονήσει με εξαιρετικά άγριο τρόπο την Τζόι Στιούαρτ το 1989. Η οικογένειά της εξέδωσε ανακοίνωση μετά την εκτέλεση λέγοντας ότι ο ΜακΓκουάιρ υπέφερε λιγότερο από ότι το θύμα του.

Τα δύο φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν στη θανατηφόρο ένεση ήταν η μιδαζολάμη, ένα ηρεμιστικό και η υδρομορφόνη, ένα παράγωγο της μορφίνης. Αιτία αυτής της χορήγησης του νέου χημικού μείγματος ήταν η έλλειψη του χημικού που χρησιμοποιείται συνήθως σε εκτελέσεις, της πεντοβαρβιτάλης.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook