Εκτέλεσαν ηγέτη των ακροδεξιών στην Ουκρανία

εκτέλεσαν-ηγέτη-των-ακροδεξιών-στην-ο-134433

akrodexios oukraniaΈνας τοπικός επικεφαλής του ουκρανικού ακροδεξιού κινήματος Δεξιός Τομέας σκοτώθηκε χθες Δευτέρα στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν στην πόλη Ρόβνο, στα δυτικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο, γνωστός και ως Σάσκο Λε Μπλαν, επικεφαλής του Δεξιού Τομέα στη δυτική Ουκρανία άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον των αστυνομικών, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Βολοντίμιρ Εβντοκίμοφ, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο Interfax.

Μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Μουζίτσκο «ήταν ακόμη εν ζωή. Όμως ο γιατρός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσε απλώς τον θάνατό του», πρόσθεσε ο Εβντοκίμοφ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία Ria-Novosti και Interfax, τα οποία επικαλούνται ρωσικές δικαστικές αρχές, εναντίον του Μουζίτσκο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα έρευνας από τη Ρωσία, η οποία τον κατηγορεί ότι το 2000 συμμετείχε σε μάχες στην Τσετσενία στο πλευρό των αυτονομιστών ισλαμιστών και ότι ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 20 Ρώσων στρατιωτών.

Ο Μουζίτσκο, ένας ογκώδης άνδρας, είχε γίνει γνωστός αφού ανέβασε στον ιστότοπο YouTube δύο βίντεο στα οποία φαινόταν να εξυβρίζει το δημοτικό συμβούλιο της Ρόβνο και να χαστουκίζει έναν εισαγγελέα.

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook