Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κάρολο Παπούλια

εκλογές-ζήτησε-ο-αλέξης-τσίπρας-από-το-181535

tsipras_papouliasΤην σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφασιστεί η ημερομηνία για την διεξαγωγή εκλογών πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Κ. Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας.

Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Παπούλια, οι εκλογές πρέπει να γίνουν πριν από την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους, προκειμένου με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να αποφασίσει ο λαός και να διερευνηθεί η δυνατότητα συμφωνίας στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα Βουλή.

«Τούτη την ώρα η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε να οδηγηθούμε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο στη δημοκρατική διαδικασία σε κλίμα δημοκρατικής υπευθυνότητας και όχι σε κλίμα τυφλής σύγκρουσης. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήραμε την πρωτοβουλία να επισκεφτούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου με τον πιο επίσημο τρόπο να απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υπάρξει η ύστατη συνεννόηση στα αυτονόητα», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Αυτές είναι δύο κινήσεις που αν πραγματοποιηθούν θα δημιουργήσουν ένα τελείως διαφορετικό κλίμα. Θα είναι ισχυρό μήνυμα και μέσα και έξω από τη χώρα, ένα μήνυμα ότι η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε δεν είναι απειλή και ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να έχουν εναλλακτικά σχέδια που θα τα θέσουν στην κρίση του λαού, αλλά μπορούν να συνεννοούνται για τα αυτονόητα. Ένα μήνυμα που θα έκανε πολύ πιο ισχυρή τη θέση της χώρας και στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές γίγνεσθαι».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανησυχία του για τους κινδύνους που όπως είπε «εγκυμονούν τόσο η επιμονή της κυβέρνησης σε μια αδιέξοδη πολιτική λιτότητας που γεννά φτώχεια και ανεργία, όσο και η επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγήσει τον τόπο σε μια παρατεταμένη περίοδο τεχνητής πόλωσης, έντασης και κινδυνολογίας».

«Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να υπάρξει μια κυβέρνηση ισχυρή, με ισχυρή λαϊκή εντολή και ισχυρή κοινωνική στήριξη πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει τη δυνατότητα ο λαός μας νηφάλια να αποφασίσει ανάμεσα στις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές. Αυτή της συνέχειας υλοποίησης μνημονιακών πολιτικών και αυτή της διαπραγμάτευσης. Η επιλογή του κυρίου Σαμαρά να οδηγήσει τη χώρα σε μία παρατεταμένη και νοσηρή περίοδο έντασης μέχρι τον Μάρτη, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή είναι μια επιλογή αποσταθεροποίησης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook