Εκκενώνεται η Ειδομένη: Αναχώρησαν 6 λεωφορεία με πρόσφυγες | Photos

εκκενώνεται-η-ειδομένη-αναχώρησαν-6-λε-349477

Έφτασαν στη Βέροια οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες που εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφερθούν από την Ειδομένη σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας ενώ παράλληλα αποχώρησαν για τον ίδιο προορισμό και άλλα τρία λεωφορεία.

Συνολικά έξι λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη για τη Βέροια -μέχρι στιγμής – ενώ ετοιμάζεται να αναχωρήσει ακόμη ένα διώροφο λεωφορείο με προορισμό την Κατερίνη.

«Ο χώρος είναι έτοιμος καθώς έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού από το στρατό. Υπάρχουν εκεί τέσσερα μεγάλα κτίρια στα οποία θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης. «Η δική μας άποψη είναι η ανάγκη ισοκατανομής των προσφύγων. Προφανώς δεν μπορεί να λείπει και ο δήμος Βέροιας από τη διαδικασία αυτή. Είναι ένα εθνικό θέμα. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει πρόταση εκ μέρους μερίδας των πολιτών που αντιδρούν, ευχαρίστως να τη δεχτούμε. Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη πρόταση». διευκρινίζει.

Νωρίτερα, ομάδα προσφύγων που εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές στην Ειδομένη, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, προσπάθησε με συνθήματα να αποτρέψει αυτούς που έφευγαν.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Ειδομένη, Μάρκο Μπουόνο, έχουν καταγραφεί 400 άτομα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Σύριοι.

Μία νεαρή Σύρια, η Ντόχα, η οποία βρίσκεται εδώ και 39 ημέρες στην Ειδομένη, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό έχουν καταστεί ανυπόφορες και θέλει να δώσει την ευκαιρία στο παιδί της να ζήσει καλύτερα για όσο διάστημα χρειαστεί να περιμένουν στην Ελλάδα έως ότου μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

 

iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook