Εκδήλωση λήξης μαθημάτων Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας

εκδήλωση-λήξης-μαθημάτων-εργαστηρίο-4593

keppedixΣυνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα για την εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2014, στο ΚΑΜ, ώρα 20.00, με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας.

Η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και Αντιδήμαρχος Χανίων κα Νάνσυ Αγγελάκη τόνισε :

«Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας λειτουργεί για τρίτη συνεχή χρονιά από το 2011 μέχρι σήμερα με τη στήριξη εθελοντών επιμορφωτών.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας του στη Βίλας Κούνδουρου, 22 εθελοντές επιμορφωτές, με πλούσια δράση ο καθένας στον τομέα του, μοιράστηκαν τα μυστικά της τέχνης τους και οδήγησαν στο δρόμο της γνώσης τους συνολικά 700 συμπολίτες μας.

Τους δίδαξαν να κατασκευάζουν όμορφα κοσμήματα με απλά υλικά, τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, να σχεδιάζουν και να ζωγραφίζουν σε λευκό φόντο, να κατασκευάζουν όμορφα αντικείμενα με τον πηλό, να αποθανατίζουν στιγμές, εικόνες και συναισθήματα με τη φωτογραφική τους μηχανή, τον τρόπο για να αποτυπώνουν τις σκέψεις τους στο χαρτί δημιουργώντας τα δικά τους λογοτεχνικά κείμενα, το πώς να δημιουργήσουν το δικό τους σενάριο και να το υλοποιήσουν με απλά μέσα, την ομορφιά της τέχνης και της δημιουργίας μέσα από την ιστορία της.

Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας, έδωσε ένα διέξοδο στους συνανθρώπους μας και απέδειξε ότι η συλλογική προσπάθεια και η εθελοντική προσφορά δημιουργούν τις βάσεις, που διαμορφώνουν το μέλλον.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές επιμορφωτές που τους αναφέρω με αλφαβητική σειρά :

τον Καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας και Συγγραφέα  Ιωσήφ  Αλυγιζάκη

τον Αγγειοπλάστη Θανάση Βοσκάκη

τη Ζωγράφο Θάμαρ Γκουργενίδζε

τη Φιλόλογο Χριστίνα Δουλαβέρη

την εκπαιδευτικό Παναγιώτα Κακλέα

το Μηχανικό πληροφορικής  Κώστα Καρατζά

τον Κριτικό Κινηματογράφου Κώστα Κωνσταντινίδη

τον Ηθοποιό – Σκηνοθέτη Λεωνίδα Μανωλικάκη

τη  καλλιτέχνη Ρούλα Μουντάκη

το φωτογράφο Γιώργο Μπαλαδάκη

τη Δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου

την Εκπαιδευτικό Εικαστικών Κατερίνα Τσεμπελή

Ο Υπεύθυνος Θεμάτων Πολιτισμού της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κος Λεωνίδας Μανωλικάκης αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε :

«Στην εκδήλωση που διοργανώνουμε με μεγάλη μας χαρά, θα τιμήσουμε τους εθελοντές επιμορφωτές και όλους τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, που χάρισαν τον ελεύθερο χρόνο τους στη γνώση και τη δημιουργία.

Πρόκειται για συμπολίτες μας που ο καθένας από το δικό του μετερίζι, προσφέρουν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για την αναβάθμιση ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά,  που είναι ο πολιτισμός μας

Επίσης θα προβληθούν videoσχετικά με τα μαθήματα που υλοποιήθηκαν στη Βίλα Κούνδουρου, καθώς και η ταινία μικρού μήκους «Τελική Ευθεία» που ήταν το αποτέλεσμα του μαθήματος «Υλοποιώντας ένα Σενάριο»

Παράλληλα θα λειτουργεί στην Πύλη Sabbionara έκθεση εικαστικής δημιουργίας, αγγειοπλαστικής, φωτογραφίας, και κοσμήματος , 6 – 13 Απριλίου 2014, ώρες λειτουργίας 09.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00 .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook