Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον δήμο Χανίων στο ιστορικό καφέ «Κήπος»

εκδήλωση-για-την-παγκόσμια-ημέρα-της-γ-337939

Ο Δήμος Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί εκδήλωση προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία στο φαινόμενο της γυναικείας κακοποίησης. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 19.00, στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος”.

Το πρόβλημα της γυναικείας κακοποίησης ένα πρόβλημα που δεν γνωρίζει πολιτισμική ταυτότητα, κοινωνική τάξη ή μορφωτικό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Χανίων συμμετέχοντας στο πανελλήνιο ολοκληρωμένο δίκτυο 40 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και των Δήμων, λειτουργεί στα Χανιά τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών τους.

Έτσι, κάθε γυναίκα που υφίσταται οποιαδήποτε μορφή βίας, ενδοοικογενειακή βία,  βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking, πορνεία, μπορεί να καλεί την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, να απευθύνεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων και στις τηλεφωνικές γραμμές 28213 – 41690, – 691 και – 692, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση της Παρασκευής θα πλαισιώσουν ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, παρουσιάζοντας το Θεατρικό Μονόπρακτο των Φράνκα Ράμα – Ντάριο Φο «Το Ξύπνημα». Η βραδιά θα κλείσει με έντεχνη μουσική από τις καλλιτέχνιδες Ελευθερία Κοκοτσάκη και Ειρήνη Κόλλια.

Για κρατήσεις θέσεων και παραλαβή των δωρεάν προσκλήσεων  οι ενδιαφερόμενοι – ες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 28213 – 41613, είτε να προσέρχονται στο Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων (Κυδωνίας 29 – Α΄ όροφος) από Δευτέρα έως Παρασκευή (8.00 έως 15.30), λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook