Εκατοντάδες Χανιώτισσες γιόρτασαν τον μητρικό θηλασμό | Photos

εκατοντάδες-χανιώτισσες-γιόρτασαν-τ-608252

Μαζική ήταν και φέτος η συμμετοχή των νέων γονέων στον πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό που διοργάνωσε για τα Χανιά η ομάδα «Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές του Μητρικού Θηλασμού» με την υποστήριξε του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ. Πρόκειται για την 8η διοργάνωση η οποία φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Βλησίδη στο Κουμ Καπί και περιελάμβανε, μουσική, χορό, δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και καταμέτρηση των μωρών και παιδιών που θήλασαν ταυτόχρονα στα Χανιά και σε 55 συνολικά πόλεις στην Ελλάδα.

«Σκοπός είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου μητρικού θηλασμού και η ενημέρωση του κόσμου γύρω από το θέμα» τόνισε, σε δήλωσή της η Κατερίνα Λιγκουνάκη από την ομάδα  των Χανίων η οποία αριθμεί πλέον σχεδόν 3.000 μέλη!

«Οι γυναίκες είναι αρκετά πιο ενημερωμένες σε σχέση με πέντε χρόνια πριν. Τα μέλη μας κάθε χρόνο αυξάνονται και αυτό μας δίνει την εντύπωση ότι αυξάνονται και οι θηλάζουσες παράλληλα. Η ομάδα ξεκίνησε από μία παρέα πέντε ατόμων και αριθμεί πλέον πάνω από 3000 μέλη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Νέο μέλος στην ομάδα, η Αναστασία Πουλικίδου, θηλάζει εδώ και 25 μήνες: «Με έβαλε στην ομάδα μία ξαδέλφη μου όταν ήμουν έγκυος. Είναι πολύ βοηθητική για την μητέρα που θηλάζει, γιατί λύνει απορίες κλπ» τονίζει.

Για ένα αυτονόητο δικαίωμα παιδιού και μητέρας στον θηλασμό σε οποιοδήποτε μέρος, έκανε λόγο από την πλευρά της η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη: «Είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να δώσει μία μητέρα στο παιδί της. Τέτοιου είδους δράσεις από την μία θα έπρεπε να είναι περιττές γιατί ο θηλασμός σε οποιοδήποτε μέρος θα έπρεπε να είναι αυτονόητος, από την άλλη προάγουν αυτό το δικαίωμα των παιδιών. «ένα μωρό δεν μπορεί να περιμένει να βρεθεί σε ιδιωτικό χώρο στο σπίτι του για να θηλάσει αλλά θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να θηλάσει ανα πάσα ώρα και στιγμή».

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook