Εικόνες που πληγώνουν | Κατέστρεψαν με μανία ξωκκλήσια | Photos

εικόνες-που-πληγώνουν-κατέστρεψαν-με-128614

ekklisia 1Θλίψη και οργή προκαλεί το νέο διπλό κρούσμα βεβήλωσης  εκκλησιών αυτή τη φορά στον Καραβάδο Αρκαλοχωρίου. Οι δράστες χτύπησαν χθες το μεσημέρι στο εξωκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα  ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά έπιπλα και εικόνες ενώ από τύχη αποφεύχθηκε ολική καταστροφή καθώς η φωτιά που έβαλαν έγινε αντιληπτή από κατοίκους του χωριού.

Το ίδιο σκηνικό αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής και στο γειτονικό εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής

Το αμόκ των αδίστακτων ιερόσυλων ξέσπασε αυτή τη φορά σε δυο εξωκκλήσια στον Καραβάδο Αρκαλοχωρίου, όπου άναυδοι οι πιστοί βρήκαν τις εικόνες στο πάτωμα και τους τοίχους γεμάτους συνθήματα στις αραβική γλώσσα.

EKKLISIA 2Το ποτήρι της οργής για τα επανειλημμένα κρούσματα βεβήλωσης ιερών χώρων, ξεχειλίζει μπροστά στις εικόνες σοκ που άφησαν πίσω τους οι δράστες στον Άγιο Σπυρίδωνα και την Αγία Παρασκευή. Ο καπνός που έβγαινε χθες το μεσημέρι από τα δυο εξωκκλήσια, κινητοποίησε τους πιστούς που έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και πρόλαβαν τα χειρότερα καθώς η φωτιά περιορίστηκε σε καρέκλες και έπιπλα και δεν πρόλαβε αυτή τη φορά να καταστρέψει τις εικόνες.

Το σκηνικό που αντίκρισαν ο εφημέριος και οι πιστοί ήταν απίστευτο καθώς οι δράστες δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο πέρασμα τους.

Όπως φαίνεται πρόκειται για τα ίδια άτομα που βεβηλώνουν ανενόχλητα εκκλησίες στη περιφέρεια του Ηρακλείου, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την αραβική γραφή, την οποία οι κάτοικοι στον Καραβάδο φρόντισαν να απομακρύνουν άμεσα.

EKKLISIA 3Οι ιερόσυλοι εισέβαλαν χθες στους ναούς της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Σπυρίδωνα, προκαλώντας φθορές, έκαψαν εικόνες και έγραψαν συνθήματα πιθανότατα στην αραβική γλώσσα.

Για τα δύο γεγονότα ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας και ο ίδιος βρέθηκε και στα δύο εξωκκλήσια.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τον ή τους ίδιους ιερόσυλους που είχαν χτυπήσει και στο παρελθόν.

Ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου ενώνει σήμερα τη φωνή του με τους κατοίκους της περιοχής που ζητούν όχι μόνο τον εντοπισμό των ιερόσυλων αλλά συστηματική και αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής, όπου η μικροεκληματικότητα αποδεικνύεται μόνιμη μάστιγα.

 

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook