Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Φλόριντα: Ένας νεκρός από τον τυφώνα Hermine

εικόνες-βιβλικής-καταστροφής-στη-φλό-420501

Ο τυφώνας Hermine χτύπησε με σφοδρότητα το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάη και κατευθύνθηκε προς τις ακτές της Φλόριντα, αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό και εικόνες βιβλικής καταστροφής. Σκάφη αναψυχής βρέθηκαν αρκετά μέτρα απόσταση από τη μαρίνα.

Οι δρόμοι των πόλεων μετατράπηκαν σε λιμνοθάλασσα και πάνω από 170.000 σπίτια έμειναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς το δίκτυο υπέστη σοβαρές ζημιές από το πέρασμα της υπερκαταιγίδας.

Η τυφώνας Hermine ήταν ο πρώτος που χτύπησε την περιοχή της Φλόριντα τα τελευταία 10 χρόνια, γεγονός που προστέθηκε στη μακρά λίστα των αλλαγών που συμβαίνουν στο περιβάλλον. Η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, σαρώνοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Το ύψος των υδάτων στην πόλη Cedar Κey αυξήθηκε κατά 2,9 μέτρα, μετατρέποντας την περιοχή σε πραγματική λίμνη. Οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι είναι από τα μεγαλύτερη μεγέθη που έχουν ποτέ καταγράψει. Η πορεία του κυκλώνα συνεχίζεται προς τη Τζώρτζια και την Καρολίνα, όπου οι αρχές έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τις αμερικανικές αρχές, περισσότερα από 20.000 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ 170.000 οικήματα έμειναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας των ζημιών που υπέστη το δίκτυο. Η προσπάθεια επιδιόρθωσης χαρακτηρίζεται τιτάνια από τις τοπικές αρχές και κάτω από ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα διέταξε την εκκένωση πέντε επαρχιών στην περιοχή και άλλων τριών παραλιακών οικισμών, προκειμένου οι κάτοικοι να προφυλαχθούν από τη μανία της φύσης. Ο κυβερνήτης της Τζώρτζια έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 56 επαρχίες της πολιτείας, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για το πέρασμα του τυφώνα, ο οποίος ξεκίνησε ως τροπική καταιγίδα και στην πορεία ενώθηκε με άλλες τοπικές καταιγίδες, ανεβάζοντας επίπεδα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook