Εικόνες Αποκάλυψης: Τι άφησε πίσω του ο κυκλώνας «Ζορμπάς»

εικόνες-αποκάλυψης-τι-άφησε-πίσω-του-ο-747478

Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» που έπληξε τις τελευταίες ημέρες πολλές περιοχές της χώρας μας δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητες πάνω από 100 χιλιόμετρα την ώρα και οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Το Μαντούδι έμοιαζε με βυθισμένη πολιτεία, με τους δρόμους του να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ νερά γέμισαν παιδικές χαρές και γήπεδα. Δύο άνθρωποι, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, εξακολουθεί να αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ διασώθηκε ο τρίτος αγνοούμενος στην περιοχή.

Η επόμενη ημέρα από το πέρασμα του «Ζορμπά» βρήκε τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους και να μαζεύουν ό,τι είναι δυνατό για να επιστρέψουν κανά στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν εικόνες βιβλικής καταστροφής:

«Βουτηγμένη» στη λάσπη η Αργολίδα

Εκτός από το Μαντούδι, στην δίνη του κυκλώνα βρέθηκε και η Πελοπόννησος, με την Αργολίδα να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.

«Οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Άργους διαπιστώνουμε ότι δεν είναι τόσο μεγάλες, όπως εκτιμούσαμε χθες το βράδυ και γενικά μπορούμε να πούμε ότι αντέξαμε», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, 13 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται στο Άργος και στην Νέα Κίο για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Αργολίδα έχουν γίνει 112 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Επίσης, ο Αναστάσιος Χειβιδόπουλος ανέφερε υπάρχουν κάποιες ζημιές στην περιοχή του Κιβερίου, όπως στην διώρυγα του Αναβάλου, ενώ όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, είπε ότι όλοι οι δρόμοι είναι προσβάσιμοι, προσθέτοντας ότι μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τα οδοστρώματα…

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή:

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook