Ειδικοί παιδαγωγοί των Χανίων διαμαρτύρονται για την τροπολογία στην ειδική αγωγή

ειδικοί-παιδαγωγοί-των-χανίων-διαμαρ-515993

Παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων, έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τις αλλαγές στην Ειδική Αγωγή.

Οι δάσκαλοι των Χανίων από την Τρίτη, κάνουν στάση εργασίας και στηρίζουν τον αγώνα των συναδέλφων τους στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία που δίνει δικαίωμα σε όποιον κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην ειδική αγωγή να εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός.

«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την άδικη τροπολογία που έρχεται να περάσει με άσχετο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που αφορά τις ΔΕΚΟ και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και μέσα από αυτό πάει να περάσει μια τροπολογία για την ειδική αγωγή, κατά την οποία, υποβαθμίζεται το βασικό μας πτυχίο. Μέσα σε ένα πίνακα εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, εισβάλλουν διάφορες ειδικότητες, όπως και άτομα τα οποία έχουν ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, και ενώ δεν έχουν τα προσόντα, μπορούν να ασκούν το επάγγελμα του ειδικού παιδαγωγού. Πάντα οι διορισμοί γίνονται με βάση το βασικό πτυχίο και όχι με τα επιπλέον προσόντα», δήλωσε στο zarpanews.gr η Βάσω Κουδέρη, Ειδική παιδαγωγός ΠΕ 71.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook