Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Βουλγαράκη από απεσταλμένες των Πρεσβειών του Ισραήλ και του Καναδά | Photos

εθιμοτυπική-επίσκεψη-στον-βουλγαράκ-382207

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, και παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου, υπεύθυνου σε θέματα πολιτισμού, κ. Δημήτρη Μιχελογιάννη, πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, οι επιτετραμμένες των Πρεσβειών του Ισραήλ και του Καναδά, κα Tammy Ben-Haim, Σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, και η κα Julie Crôteau, Σύμβουλος Πολιτικών, Οικονομικών και Δημοσίων Σχέσεων του Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από την κα Ζωή Δελήμπαση, Υπεύθυνη Πολιτικών και Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας του Καναδά.

IMG_2047

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τη σημερινή μεσημεριανή παρουσίαση, στη Συναγωγή Etz Hayyim στα Χανιά, εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας (mobile application) η οποία παρέχει στους χρήστες της, εκτενείς πληροφορίες για την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας και της Συναγωγής στα Χανιά.

Η εφαρμογή αυτή, η οποία παρουσιάζει τις πληροφορίες αυτές γεωγραφικά συσχετισμένες, μέσω της ψηφιακής μεθόδου αποτύπωσης χώρου (GPS), δημιουργήθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου του Πανεπιστημίου Simon Fraser στον Καναδά, με την υποστήριξη των Πρεσβειών του Καναδά και του Ισραήλ, και σε συνεργασία με την Συναγωγή Etz Hayyim. Είναι η τρίτη σειρά που δημιουργήθηκε μετά από δύο παρόμοιες εφαρμογές για τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από περιγραφή της χρησιμότητας της εφαρμογής για τους τουρίστες στην πόλη μας, και από ανάλυση της κίνησης των επισκεπτών που έρχονται από το Ισραήλ στα Χανιά – αγαπημένος προορισμός, όπως τόνισε η Σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ – η συζήτηση στράφηκε στην απογευματινή εκδήλωση τιμής, την Ετήσια Τελετή Μνήμης της Εβραϊκής Κοινότητας της Κρήτης, στο Μνημείο Θυμάτων «Ταναΐς».

Τελειώνοντας, ο κ. Βουλγαράκης πρόσφερε αναμνηστικά βιβλία και υλικό τουριστικής προβολής στις επισκέπτριές του, και τις κάλεσε να επισκεφτούν πάλι τα Χανιά, στο πλαίσιο των διακοπών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook