Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για έργα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης

εγκρίθηκαν-οι-περιβαλλοντικοί-όροι-γ-370560

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι:

Εγκρίθηκε η ανανέωση περιβαλλοντικών όρων (με ανάρτηση στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), των κάτωθι έργων:

1. «ΒΟΑΚ, Τμήμα Αυχένας Αγκαθιάς – Σητεία και Παράκαμψη Σητείας» (3408/30.09.16 ΑΕΠΟ), το οποίο ξεκίνησε να σχεδιάζεται την δεκαετία του ’80 και στο φυσικό του αντικείμενο περιλαμβάνεται η κατασκευή και λειτουργία των οδικών τμημάτων:

⦁ Αυχένας Αγκαθιάς-Αγ. Φωτιά

⦁ Κεντρική Είσοδος Σητείας

⦁ Δυτική Είσοδος Σητείας

⦁ Συνδετήριο τμήμα προς ΒΙΠΕ

⦁ Δυτική περιμετρική Σητείας

Το έργο έχει μήκος 30 χλμ και κατασκευάζεται τμηματικά: α) 5,4 χλμ ολοκληρώθηκαν το 1998, β) 3,1 χλμ ολοκληρώθηκαν το 2003, γ) 4,1 χλμ κατασκευάζονται τώρα. Υπάρχουν επίσης άλλα 17,2 χλμ που δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς (τεχνικές μελέτες) και δεν έχουν κατασκευαστεί. Οι πρώτοι περιβαλλοντικοί όροι εκδόθηκαν το 1993 και ανανεώθηκαν (χωρίς μελέτη) το 2003 με ημερομηνία λήξης την 31/12/2013. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως περίπλοκο έργο το οποίο σωστά αδειοδοτήθηκε ως ενιαίο έργο, αλλά αφού δεν υλοποιήθηκε ολόκληρο, δημιούργησε πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα.

2. «Βελτίωση συνδετήριου οδού κόμβου Γαλατά με την Π.Ε.Ο. Χανιά – Καστέλλι» (3339/30.09.16 ΑΕΠΟ) το οποίο ξεκίνησε να σχεδιάζεται την δεκαετία το 2001 και στο φυσικό του αντικείμενο περιλαμβάνονται η κατασκευή και λειτουργία της συνδετήριας οδού του ανισόπεδου κόμβου Γαλατά με την παλαιά Εθνική Οδό Χανίων-Καστελίου (Π.Ε.Ο.), και βελτιώσεις.

Το έργο έχει μήκος 1,8 χλμ και εκτός της κατασκευής περιλαμβάνει εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Φώτη Καζάση η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων είναι εξαιρετικά σημαντική διότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του, και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όλα τα έργα σε λειτουργία πρέπει να διαθέτουν περιβαλλοντικούς όρους σε ισχύ. Επιπρόσθετα, απεφεύχθη ο κίνδυνος απένταξης, αφού απαγορεύεται η συνέχιση των εργασιών σε έργα που δεν διαθέτουν περιβαλλοντικούς όρους σε ισχύ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook