Είχε «χτυπήσει» και στην Κρήτη η μαφία των Ρομά

είχε-χτυπήσει-και-στην-κρήτη-η-μαφία-452379

Σε κρύπτες στις πολυτελείς επαύλεις που διατηρούσαν τα αρχηγικά μέλη της μαφίας των Ρομά που εξαρθρώθηκε, κατέληγαν τα κλοπιμαία των μισών κλοπών και διαρρήξεων που σημειώθηκαν σε όλη την Ελληνική επικράτεια τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στον ίλιγγο των αποκαλύψεων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης των Ρομά που βασίστηκε στα πρότυπα της Σικελικής Μαφίας για να διαιωνίσει τη δράση της περιλαμβάνεται και η ταυτοποίηση κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων που πραγματοποιήθηκαν από περιφερειακά μέλη της στην Κρήτη.

Ένας 27χρονος και ένας 31χρονος Ρομά, περιφερειακά μέλη των δυο οργανώσεων με βάση τα δακτυλικά αποτυπώματα που έχουν βρεθεί συνδέονται ήδη με κάποια κάποια κρούσματα που σημειώθηκαν το Νοέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια διάρρηξη σε μονοκατοικία στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου με λεία περίπου 13 χιλιάδες ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα και ένα ακόμη κρούσμα που σημειώθηκε πάλι σε μονοκατοικία απ΄ όπου πήραν κοσμήματα και δυο φορητούς υπολογιστές.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσίασε σήμερα το επιστέγασμα πολύμηνων ερευνών και μιας γιγαντιαίας επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί και 37 εισαγγελείς κάνει λόγο για ένα καίριο «χτύπημα» στο πλέον δομημένο και άρτια οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε συστηματικά τα τελευταία χρόνια διαπράττοντας σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε όλη τη χώρα.

Από τη μορφολογία των υποθέσεων διαγράφεται ότι τα μέλη του εγκληματικού δικτύου εμπλέκονται σε εκατοντάδες περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συνδεθεί προανακριτικά με 300 περίπου υποθέσεις.

Από την πρόοδο και την κλιμάκωση των ερευνών μας διαπιστώθηκε ότι το εγκληματικό δίκτυο είχε ως «ορμητήριο» περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου λειτουργούσε ο κεντρικός πυρήνας των εγκληματικών οργανώσεων.

Σε περισσότερες από 60 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε κατοικίες, καταστήματα και άλλους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 600.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων με μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες και φύλλα χρυσού, ράβδοι ασημιού άνω των 120 κιλών, πλήθος κοσμημάτων – χρυσαφικών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Ακόμη κατασχέθηκα 60 πολυτελή οχήματα καθώς οι αρχηγοί της μαφίας των Ρομά κυκλοφορούσαν μόνο με φεράρι και καγιέν.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook