Είναι κορίτσι για σπίτι; Για δες!

είναι-κορίτσι-για-σπίτι-για-δες-80935

Caucasian prime adult male groom kissing hand of female bride.Πάνω στα μέλια του έρωτα πολλά “σε παντρεύομαι” λέγονται. Αυτή η γυναίκα όμως έχει πραγματικά τα προσόντα να γίνει γυναίκα σου;

Στη αγγλική χρησιμοποιούν τον –μάλλον άκομψο- όρο “marriage material”, δηλαδή “υλικό για γάμο”. Και εκεί δεν εξετάζουν πόσο καψούρης είσαι, πόσο όμορφη είναι η δυνητική νύφη σου ή πόσο καλά τα πηγαίνετε μεταξύ σας αυτή την εποχή, αλλά μια σειρά άλλων προϋποθέσεων που πρέπει να υπάρχουν για να πεις –όσο μπορείς να προβλέψεις τέτοια πράγματα- πως αξίζει να περάσεις μια ζωή με το συγκεκριμένο κορίτσι. Φυσικά η αγάπη δεν μπαίνει σε κουτάκια, ούτε υπάρχει checklist που μπορεί να σου υποδείξει αν θα είσαι ευτυχισμένος με αυτόν τον άνθρωπο δίπλα σου ή όχι. Μια γυναίκα μπορεί να μην έχει τις παρακάτω προδιαγραφές και όμως εσένα να σε κάνει ευτυχισμένο μέχρι τα βαθιά σου γεράματα. Υπάρχουν όμως και μερικοί αντικειμενικοί παράγοντες που καλό είναι να υπάρχουν πριν πας να διαλέξεις βέρες. Αν είσαι μπερδεμένος και αμφιταλαντεύεσαι σχετικά με το αν πρέπει να κάνεις με την συγκεκριμένη το απονενοημένο διάβημα, ίσως τα παρακάτω μπορούν να σε βοηθήσουν να ξεμπερδευτείς.

Σημάδια πως το κορίτσι σου είναι marriage material

Σου αρέσει να κουβεντιάζεις μαζί της

talkΤην θεωρείς έξυπνη, σου αρέσει να ακούς τις απόψεις της, γελάς με τα αστεία της. Όσο θα περνούν τα χρόνια, το να κάθεστε και να μιλάτε θα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος σε σχέση με τις άλλες σας δραστηριότητες, με το να βγαίνετε έξω ή το να κάνετε σεξ. Οπότε το να μπορείς να κάνεις μια κουβέντα μαζί της και να την απολαύσεις κιόλας είναι από τα πρώτα πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι σίγουρος.

Δεν σου σπάει τα νεύρα

Τουλάχιστον δεν σου τα σπάει σε υπερβολικό βαθμό, γιατί να σου τα σπάει λίγο είναι μέσα στο πρόγραμμα (άλλωστε και εσύ σπας τα δικά της). Αλλά αν η ζωή σου από άποψη γκρίνιας ή καταπίεσης ή ελέγχου έχει ήδη αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη, δεν θέλεις καν να αρχίσουμε να σου περιγράφουμε τι πρόκειται να συμβεί όταν πλέον “και με το νόμο” φοράει το επίθετό σου.

Της αρέσει το σεξ

sexΜπορεί να φαίνεται χαζό να μπαίνει ο παράγοντας σεξ σε ένα πλάνο ζωής, δεδομένου όμως πως είναι το πρώτο που δέχεται “πλήγμα” μετά το γάμο και ειδικά μετά τα παιδιά, πρέπει να ξεκινάμε τουλάχιστον με καλές προϋποθέσεις. Αν έχεις διαπιστώσει πως η κοπέλα σου δεν είναι και η πιο θερμή γυναίκα εκεί έξω, μετά το γάμο είναι πολύ πιθανό να γίνει η ψυχρότερη. Είσαι έτοιμος να ζήσεις δίπλα σε μια σύζυγο που κάθε βράδυ έχει πονοκέφαλο;

Σε φροντίζει

Δεν εννοούμε να σου πλένει στο χέρι τα σώβρακά σου, κοπέλα σου είναι, δεν είναι δούλα σου. Της αρέσει όμως να σου δίνει χαρά; Της αρέσει να σου μαγειρεύει, να σου βάζει σε τάξη τα πράγματά σου, να σου αγοράζει μικρά πράγματα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις; Ή ασχολείται μόνο με τον εαυτό της; Η δοτικότητα είναι μεγάλη αρετή τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες – και όταν μιλάμε πια για γάμο δεν είναι απλά καλοδεχούμενη, είναι απαραίτητη.

Φροντίζει τον εαυτό της

careΌσο είναι νέα, η φυσική ομορφιά της μπορεί να είναι υπεραρκετή για να είναι μια εντυπωσιακή παρουσία δίπλα σου. Ως γνωστόν όμως ο χρόνος δεν είναι φιλικός με τις γυναίκες και η φθορά μπορεί να την αλλάξει εξωτερικά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εκτός αν, κάνει και εκείνη από πλευρά της, ό,τι μπορεί για να τον σταματήσει. Οι κρεμούλες στο μπάνιο που τώρα σε εκνευρίζουν και που τρυφερά της λες “δεν της χρειάζεσαι”, μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για το μέλλον του δέρματός της και το να πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο σημαίνει πως το να διατηρεί την φυσική της κατάσταση είναι τρόπος ζωής και άρα θα επανέλθει εύκολα το σώμα της μετά από μια, δύο ή τρεις γέννες. Τώρα μπορεί να μην τα σκέφτεσαι όλα αυτά, μακροπρόθεσμα έχουν σημασία.

Έχει αρχές

Το τι είδους αρχές είναι αυτές δεν μας απασχολεί, ο καθένας άλλωστε θέτει τα δικά του κριτήρια. Είναι όμως το σύστημα αξιών της παρόμοιο με το δικό σου; Η λίστα με τα ιδανικά της έχει κοινά με την δική σου; Μπορεί να βρίσκεις γοητευτικές τις μεγάλες αντιθέσεις τώρα, να θεωρείς χαριτωμένους τους καυγάδες σας επάνω σε τέτοια θέματα και να διακηρύσσεις πως “τα ετερώνυμα έλκονται”, όταν όμως κληθείτε να μεγαλώσετε από κοινού παιδιά δεν θέλεις οι απόψεις σας να είναι η μέρα με την νύχτα.

Συμπαθεί την οικογένεια σου και εσύ τη δική της

familyΝαι, όταν παντρεύεσαι έναν άνθρωπο δεν παντρεύεσαι και όλο του το σόι μαζί, όμως το να μην μπορεί να συνυπάρξει στο ίδιο δωμάτιο με τους δικούς σου και το αντίστροφο είναι ένας ξεκάθαρος οιωνός πως προμηνύονται πολλοί ομηρικοί καυγάδες. Είναι πολύ λίγα τα ζευγάρια εκείνα που καταφέρνουν να μείνουν ανεπηρέαστα από ένα κακό οικογενειακό κλίμα. Γάμος δεν σημαίνει παντρεύομαι στο εκκλησάκι και φεύγω χέρι – χέρι στο ηλιοβασίλεμα, αλλά πολλές γιορτές, πολλά γενέθλια, πολλά Χριστούγεννα και πολλές Κυριακές κάτω από μια οικογενειακή ομπρέλα. Οι μποέμ εξαιρέσεις δυστυχώς είναι πολύ λίγες.

Έχει καλή αίσθηση των χρημάτων

Μπορεί να είναι ελάχιστα, μπορεί να είναι αρκετά, μπορεί να είναι πολλά – δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να έχεις δίπλα σου ένα κορίτσι που έχει επίγνωση των χρημάτων, με ποιο τρόπο βγαίνουν και που αξίζει να ξοδεύονται. Εκτός των άλλων, γάμος σημαίνει κοινό πορτοφόλι. Είσαι βέβαιος πως θέλεις να μοιραστείς το δικό σου μαζί της;

Ξέρει να καυγαδίζει

Τίποτα πιο φυσιολογικό από το να πλακώνεστε που και που – το αφύσικο σε ένα ζευγάρι είναι να μην καυγαδίζει ποτέ. Σημασία όμως δεν έχει το πόσο καυγαδίζετε, αλλά το πώς καυγαδίζετε. Ξέρει να αντιδρά πολιτισμένα ακόμη κι όταν είναι έξω φρενών ή είναι ικανή να εκσφενδονίσει όλη την πιατοθήκη επάνω στα νεύρα της; Ξέρει να σου εκθέτει τα επιχειρήματα της, έστω και με ανεβασμένα ντεσιμπέλ, ή καταφεύγει στο να σε μειώνει, να σε προσβάλλει και να σε στολίζει με κοσμητικά επίθετα; Ξέρει να κάνει πίσω όταν φταίει; Ξέρει να ζητάει συγνώμη; Όλα αυτά έχουν σημασία, γιατί μετά από 5, 10, 15 ή 30 χρόνια γάμου δεν θα μπορούν να λύνονται ως δια μαγείας τα προβλήματα με ένα post-fight sex.

Σε αγαπάει και την αγαπάς

loveΚανείς δεν μπορεί να σου εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνει αυτό. Η αγάπη για τον κάθε ένα έχει άλλη σημασία και, μέσα στο πέρασμα των χρόνων, παίρνει διαφορετικές μορφές, αλλάζει ένταση και τρόπο που εκδηλώνεται. Αλλά απ’ όλη αυτή τη λίστα είναι ίσως το μόνο πραγματικά απαραίτητο συστατικό. Μια ζωή χωρίς όλα τα υπόλοιπα μπορείς να την ζήσεις. Μια ζωή χωρίς αγάπη, μπορείς;

 

Της Αλεξάνδρας Χαρίτου για το oneman.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook