Δύσπιστος ο Διγαλάκης για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου – Τι απαντά ο πρώην πρύτανης στις κυβερνητικές εξαγγελίες

δύσπιστος-ο-διγαλάκης-για-το-κολυμβητ-695962

Την δική του απάντηση στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό με τίτλο

«Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου Χανίων: Μια ακόμα αλλαγή «σκυτάλης» στην κυβερνητική «σκυταλοδρομία» εξαγγελίας χωρίς αντίκρισμα» έστειλε ο πρώτην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης, επί θητείας του οποίου υπεγράφη η παραχώρηση της εγκατάστασης στο ίδρυμα, με στόχο να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τι ανακοίνωσε από τα Χανιά ο Γ.Γ. Αθλητισμού: Χανιά | Ύστατη ευκαιρία για το Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι: Προτίθεται να πληρώσει η γενική γραμματεία αθλητισμού;

Ολόκληρη η επιστολή του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου:

Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου Χανίων: Μια ακόμα αλλαγή «σκυτάλης» στην κυβερνητική «σκυταλοδρομία» εξαγγελίας χωρίς αντίκρισμα. Η κυβερνητική «σκυταλοδρομία» εξαγγελίας χωρίς αντίκρισμα καλά κρατεί & στην Κρήτη. Πολιτική χωρίς σχέδιο, χωρίς συνέπεια, χωρίς μέλλον.

Μετά τον κ. Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, και τις παλινωδίες του για τον αιματοβαμμένο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, τη «σκυτάλη» πολιτικής παραπλάνησης παρέλαβε αυτή τη φορά ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού, κος Ιούλιος Συναδινός.

Ο κ. Συναδινός εξήγγειλε, κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, για το κλειστό κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου ότι «οι πόροι υπάρχουν, αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί είναι με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και με τη συνέργεια ποιών φορέων θα ξεκινήσει η μελέτη για την αποκατάσταση».

Ξέχασε, βέβαια, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης, είχε ήδη εξαγγείλει από το Σεπτέμβριο του 2017 την εξασφάλιση 3,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου, σε προηγούμενη επίσκεψή του στην Κρήτη!

Επιπλέον, γεννώντας σοβαρά ερωτηματικά, απέκρυψε ότι υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της οποίας το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει ήδη, από τον Οκτώβριο του 2016, ολοκληρώσει τις αναγκαίες μελέτες αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης σε τελικό επίπεδο τευχών δημοπράτησης.

Απάντηση στις δηλώσεις Διγαλάκη για το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, έδωσε η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη.

Η κα. Βαγιωνάκη εγκαλεί τον κ. Διγαλάκη για την τύχη της προγραμματικής σύμβασης την οποία ο ίδιος υπέγραψε όταν ήταν πρύτανης του Πολυτεχνείου και κάνει λόγο για αποπεράτωση έργων τα οποία, είτε εξαγγέλθηκαν στο παρελθόν και παρέμειναν ανεκπλήρωτα, είτε δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αφού πρώτα κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα.

Τέλος η κα. Βαγιωνάκη αφήνει αιχμές για τις προθέσεις του κ. Διαγαλάκη, και το κατά πόσον λειτουργεί ως εν δυνάμει υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά και του ζήτησε να κάνει υπομονή.

Αναλυτικά η απάντηση της κας Βαγιωνάκη;

Ο κ. Διγαλάκης θεώρησε απαραίτητο να σχολιάσει την πρόθεση της Κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει το έργο αποκατάστασης του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, προκειμένου να το αποδώσει στην τοπική κοινωνία, όπως άλλωστε ήταν και η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Καταρχήν, δεν γνωρίζω αν ο κ. Διγαλάκης μιλά ως πρώην Πρύτανης ή ως εν δυνάμει υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά. Ως πρώην Πρύτανης πάντως, θα έπρεπε να μας απαντήσει για την τύχη της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε.

Εκτιμώ, επίσης, ότι μόνο θετικά σχόλια θα έπρεπε να προκαλεί το γεγονός ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η αποπεράτωση έργων που είτε εξαγγέλθηκαν στο παρελθόν και παρέμειναν «πουκάμισα αδειανά» – όπως ο κόμβος Μουρνιών (οπού δεν υπήρξε ποτέ ούτε μελέτη, ούτε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση), είτε δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αφού πρώτα κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα, όπως το Κολυμβητήριο το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται στο πλαίσιο των αθλητικών υποδομών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.

Σε μια περίοδο που τα οικονομικά είναι περιορισμένα και το τελευταίο ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο, εμείς εργαζόμαστε συντονισμένα προκειμένου οι εξαγγελίες να γίνουν πραγματικότητα και μια σημαντική υποδομή για τον υγρό στίβο, που τόσο ανάγκη έχουν οι Χανιώτες, η νεολαία και ο τοπικός αθλητισμός να πάρει σάρκα και οστά.

Ας μην ανησυχεί ο κ. Διγαλάκης. Έχουμε ακόμα 1,5 χρόνο για να δρομολογήσουμε τη λύση σε μια σειρά από προβλήματα που οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζει δημιούργησαν και συντήρησαν επί δεκαετίες. Του συστήνουμε υπομονή.

Ανταπάντηση από τον πρώην πρύτανη

Μετά από λίγες ώρες ακολούθησε μία απάντηση σε έντονο ύφος από τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, απένταντι στις δηλώσεις της κας Βαγιωνάκη.

Ο κ. Διγαλάκης κάνει λόγο για υποβάθμιση του τόπου, εξ’ αιτίας ανικανότητας και ιδεοληψίας και τόνισε ότι το Πολυτεχνείο, από το 2016, έχει εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις του, με την κατάρτιση ολοκληρωμένων και αξιόπιστων μελετών για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητήριου Ακρωτηρίου.

Τέλος, κατακρίνει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία, όπως τονίζει, από το 2016 και μετά, σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δαγαλάκη:

Μιλάω ως μηχανικός, ως πανεπιστημιακός, ως αθλητής, ως γονιός και σε τελική ανάλυση ως ένας απλός ενεργός πολίτης ​που καθημερινά βλέπω να υποβαθμίζεται ο τόπος που αγαπώ εξ’ αιτίας ανικανότητας και ιδεοληψίας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Βαγιωνάκη, σε σημερινή της ανακοίνωση απευθύνει το ερώτημα για την τύχη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Πολυτεχνείου Κρήτης και Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού σαν να μη διάβασε στη χθεσινή μου δήλωση ότι το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα από το 2016 έχει εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις του με την κατάρτιση ολοκληρωμένων και αξιόπιστων μελετών για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητήριου Ακρωτηρίου, προσδιορίζοντας μάλιστα λεπτομερώς τις απαιτούμενες ενέργειες και το κόστος τους.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης όχι μόνο δεν «επαναπαύτηκε» στην κατάρτιση των μελετών, αλλά επιπλέον ανέλαβε δυναμική πρωτοβουλία για την εξεύρεση των αναγκαίων χρηματοδοτικών πόρων, υποβάλοντας ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότησης στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του προγράμματος «Ελληνικά Πανεπιστήμια».

Την ερώτηση της η κ. Βαγιωνάκη για την τύχη της προγραμματικής σύμβασης, μάλλον θα πρέπει να την απευθύνει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία από το 2016 και μετά σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Τέλος, ενημερώνω ότι το συνταγματικά αναφαίρετο δικαίωμα μου να ομιλώ και να παρεμβαίνω πάντα με επιχειρήματα, όπου και όποτε κρίνω σκόπιμο, θα συνεχίσω να το εξασκώ, όσο κι αν αυτό ενοχλεί.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Δύσπιστος ο Διγαλάκης για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου – Τι απαντά ο πρώην πρύτανης στις κυβερνητικές εξαγγελίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook