Δύσκολος ο απεγκλωβισμός από τη σύγκρουση τρένων στην Γερμανία | Σχεδόν 150 τραυματίες | Photos

δύσκολος-ο-απεγκλωβισμός-από-τη-σύγκρ-329920

Δύο επιβατηγά τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στη νότια Γερμανία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα και να τραυματιστούν σχεδόν 150 επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
trenaΤο σημείο του δυστυχήματος, κοντά σε ποταμό, περιορίζει την πρόσβαση των συνεργείων -τραυματίες και σοροί μεταφέρονται ακόμη και με βάρκες στην άλλη πλευρά, για να τους παραλάβουν τα ασθενοφόρα. Μεταξύ των τραυματιών, 15 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 40 σε βαριά κατάσταση σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Η κατάσταση στο σημείο ήταν χαοτική τις πρώτες ώρες, με τα συνεργεία να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες και να αποκτήσουν εικόνα της κατάστασης. Ο απεγκλωβισμός αναμένεται να χρειαστεί ώρες και προτεραιότητα δίνεται, όπως αναφέρουν τα συνεργεία, στην ανάσυρση τραυματιών πριν τη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού.

Στη σύγκρουση ενεπλάκησαν δύο τρένα της ιδιωτικής εταρείας Meridian, όπως επιβεβαίωσε και η ίδια. Δεδομένα χάρτη Όροι Χρήσης Χάρτης Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση Το ένα από τα δύο τρένα εκτροχιάστηκε κατά τη σύγκρουση και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί, παίρνοντας κλίση περίπου 45 μοιρών. Στο σημείο έχουν συρρεύσει δεκάδες ασθενοφόρα, όπως και ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής.

Πάνω από την περιοχή πετούν οκτώ ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά. Το δυστύχημα συνέβη σε περιοχή που οι τροχιές είναι μονής κατεύθυνσης, και οι εκτιμήσεις επικεντρώνονται σε τεχνικό λάθος κατά την αλλαγή των γραμμών (οι οποίες είναι διπλής κατεύθυνσης μέχρι το Μπαντ Άιμπλινγκ και μετά το Ρόζενχαϊμ).

Πηγή: in.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook