Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στον δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν τον 8χρονο

δύο-χρόνια-φυλάκιση-με-αναστολή-στον-δ-119537

sxoleioΠοινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, επέβαλε το Δικαστήριο της Αρτας στον δάσκαλο που είχε βάλει μαθητές να χαστουκίσουν έναν 8χρονο συμμαθητή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο δάσκαλος, ο οποίος «πρωταγωνίστησε» σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, που είχε σηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, είχε τεθεί σε προσωρινή αργία, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, μάρτυρες που κατέθεσαν, έκαναν λόγο για παρότρυνση από πλευράς του δασκάλου στα παιδιά να συγκρατήσουν τον συμμαθητή τους για να μη βγει εκτός αίθουσας. Η μητέρα του 8χρονουν στην κατάθεσή τηςν αναφέρθηκε στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το περιστατικό το παιδί της. Μάλιστα, όπως ανέφερε η μητέραν ο εκπαιδευτικός είπε χαρακτηριστικά «και λίγες έφαγες».

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν διαδραματίστηκε κανένα περιστατικό και πως ότι παρουσιάστηκε, έγινε μέσα στα πλαίσια ενός τσακωμού μεταξύ των παιδιών. Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η κατάθεση του υποδιευθυντή του σχολείου, ο οποίος είπε πως δεν ενημερώθηκε καν την ίδια ημέρα για το περιστατικό, ενώ την επόμενη ημέρα δεν το θεώρησε σοβαρό ώστε να ασχοληθεί με αυτό.

Οι συνήγοροι του εκπαιδευτικού εκδήλωσαν την πρόθεση να ασκήσουν έφεση.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook