Δύο πρωτιές και τέσσερις καλές παρουσίες για τον Κύδωνα στα προκριματικά νεανικά Κρήτης 2018

δύο-πρωτιές-και-τέσσερις-καλές-παρουσ-658486

Το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Φλεβάρη 2018 διεξήχθη στο Ηράκλειο η τελική φάση των νεανικών ατομικών πρωταθλημάτων Κρήτης από 8 έως 16 ετών. Οι αγώνες έγιναν στο ξενοδοχείο Vanisko, έναν χώρο γνώριμο στον σκακιστικό κόσμο της Κρήτης, καθώς συχνά φιλοξενεί παρόμοιες διοργανώσεις. Πήραν μέρος 6 αθλητές/τριες σε κάθε κατηγορία προκριμένοι/ες από τα αντίστοιχα προκριματικά κάθε νομού (από 2 για Ηράκλειο και Χανιά και από 1 για Ρέθυμνο και Λασίθι). Οι δύο πρώτοι σε κάθε κατηγορία των αγοριών (10 συνολικά) και η πρώτη σε κάθε κατηγορία των κοριτσιών (5 συνολικά) πήραν τις προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούλιο στο Ρίο της Αχαΐας. Από τη λέσχη Κύδωνα πήραν μέρος τρία κορίτσια.

Η μικρή ταλαντούχος Ευγενία Πλατσάκη στην κατηγορία των

Ευγενία Πλατσάκη

Στην κατηγορία των κοριτσιών

Ασημένια Χατζηπαναγιώτου

Η έτερη εκπροσώπηση στην ίδια κατηγορία >14 ετών ήταν από την Αθηνά Βακάλη του ΟΦΣΧ. Η Αθηνά πιστοποίησε την άνοδό της κερδίζοντας για πρώτη φορά την πρόκρισή της στα τελικά της Κρήτης. Εκεί βρέθηκε αρκετές φορές στη βρύση, αλλά τελικά αδίκησε τον εαυτό της και δεν έφτασε σε αποτελέσματα.

Αθηνά Βακάλη

Τα τρία κορίτσια συνόδευσε για υποστήριξη και αναλύσεις ο προπονητής του Κύδωνα κ. Δημήτρης Μπαλόκας.

Δημήτρης Μπαλόκας

«Ο Κύδωνας θα είχε και την παρουσία της Φιλίππας Αγγελάκη στην κατηγορία >16  ετών. Όμως ένας απρόβλεπτος βαρύς τραυματισμός στο Χάντμπολ (πολυτάλαντη η Φιλίππα) την ανάγκασε να αποσυρθεί. Της ευχόμαστε σιδερένια.

Όμως τη φανέλα του Κύδωνα εκπροσώπησε και ένα παιδί από την σπουδαία λέσχη του ΟΦΗ. Ο Χρήστος Γούναρης Μπροκαλάκης αγωνίστηκε με επιτυχία στην πιο απαιτητική κατηγορία των αγοριών >16 ετών όπου παίχτηκε υψηλού επιπέδου σκάκι. Ο Χρήστος παραχωρήθηκε με υποσχετική από τον ΟΦΗ για να ενισχύσει τη φετινή προσπάθεια του ΚΥΔΩΝΑ στον ΠΟΑ Κρήτης και ελπίζουμε και στην Α΄ εθνική. Με την ευκαιρία τον καλωσορίζουμε στο σωματείο μας και του ευχόμαστε καλές παρτίδες.

Χρήστος Μπροκαλάκης

Φυσικά δεν αγωνίστηκαν μόνο παιδιά της λέσχης του Κύδωνα. Σε όλες της κατηγορίες έδωσαν μάχες παιδιά από όλη την «σκακιστομάνα» Κρήτη στα ιδιαίτερα απαιτητικά προκριματικά. Φυσικά εξαιρέθηκαν των προκριματικών οι περσινοί πρωταθλητές που προκρίνονται απευθείας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ας δούμε με συντομία πρωταθλητές και προκριθέντες.

Αγόρια

Ο Χαράλαμπος Φαρσάρης (ΟΑΑΗ) αναδείχθηκε πρωταθλητής και ο Ραφαέλ Σαράφης (ΣΑΧ) δεύτερος. Οι δύο παραπάνω πήραν άνετα και άξια την πρόκριση. Στο βάθρο και ο Δημήτρης Χωραφάς (Λατώ).

Τα τελικά αποτελέσματα στο αγόρια

 Κορίτσια

Όπως προαναφέραμε η Ευγενία Πλατσάκη (Κύδων) δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και ήδη από το Σάββατο ήταν πρωταθλήτρια. Δεύτερη η Έλενα Ψαριανού (ΣΑΧ) και τρίτη η Αναστασία Αναστασάκη (ΟΑΑΗ). Σε ισοβαθμία στο χάλκινο μετάλλιο η Μελίνα Φαρσάρη (ΣΚΟΡ) και η Μιχαέλα Βιανιτάκη (ΟΦΗ)>

Αναλυτικά στον ιστοτόπο κορίτσια

Αγόρια

Όπως και στα προκριματικά Χανίων ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (ΣΑΧ) πήρε την πρώτη θέση, ενώ τον ακολούθησε ο Αναστάσιος Βιολάκης (Κάισσα). Στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Σακλαμπανάκης (ΟΦΗ).

Αποτελέσματα στο αγόρια

 Κορίτσια

Η Ασημένια Τσαπάκη (ΟΑΑΗ) πρωταθλήτρια με το απόλυτο 4/4.  Η Γεωργία Σκαράκη (ΟΤΕ) και η Καλλιόπη Ορφανάκη (Λατώ) συμπλήρωσαν το βάθρο.

Λεπτομέρειες στο κορίτσια

Αγόρια

Ο Φιλιππος Παρασκάκης (ΣΑΧ) άξιος πρωταθλητής με τον Νικόλα Καζάκο (ΟΦΗ) μισό βαθμό πίσω να πάιρνει την δεύετρη πρόκριση. Στην τρίτη θέση ο Αθανάσιος Μαυρίδης (ΟΑΧ).

Τα αποτελέσματα στο αγόρια

Κορίτσια

Η Εριέττα Καλιοντζάκη (ΟΑΧ) με 4/β δεν άφησε περιθώρια. Δεύτερη η Μελίνα Καρούζου (ΟΦΗ) και τρίτη η και η Εύα Γουμενάκη του ΣΚΟΡ.

Αναλυτικά στο κορίτσια

Αγόρια

Ο Βαγγέλης Πατρελάκης  (ΣΑΧ) με 5 στα 5 επιβεβαίωσε τα πιο εύκολα προγνωστικά και αναδείχθηκε άξια πρωταθλητής. Ο Νίκος Γαλανάκης (ΣΑΧ) πήρε την πρόκριση και την δεύτερη θέση ενώ τρίτος ακολούθησε ο Στράτος Κουτσάφτης (ΟΑΑΗ).

Αποτελέσματα στο αγόρια

Κορίτσια

Την Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Κύδων/Ανώγεια) που με 3,5/4 ήταν πρώτη, ακολούθησαν η Ειρήνη Εργαζάκη (ΟΦΗ) και η θετική έκπληξη Άννα Αλεξαντωνάκη (ΣΚΟΡ). Τέταρτη η Στέλα Φοινικιανάκη (Ατσαλένιος) και πέμπτη η Αθηνά Βακάλη (ΟΦΣΧ).

Αποτελέσματα στο κορίτσια

Αγόρια

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος (ΣΑΧ) πρωταθλητής Κρήτης. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν ο Ηλίας Αγγελάκης (ΟΦΗ) με τον Μιχάλη Πελαντάκη (ΣΚΟΡ). Τέταρτος ο Χρήστος Μπροκαλάκης (ΟΦΗ/Κύδων)

Αναλυτικά: αγόρια

Κορίτσια

Το συνηθισμένο σασπένς: Η Ασπασία Δαγκωνάκη (ΟΑΑΗ) πρωταθλήτρια στα μπαράζ με ισόβαθμη την Χρυσή Κουκουράκη (ΣΚΟΡ). Εδώ χρειαζόμασταν δύο κύπελλα. Η Άντρια Φαντρίδη (ΟΑΧ 2000) στο χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά: κορίτσια

Καλή συνέχεια στα Πανελλήνια πρωταθλήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook