Δύο ξενοδοχεία των Χανίων υποψήφια για καλύτερο design! | Photos

δύο-ξενοδοχεία-των-χανίων-υποψήφια-γι-598491

Δύο ξενοδοχεία των Χανίων συμμετέχουν στον διαγωνισμό Hotel Design Awards, που αποτελεί το σημαντικότερο Διαγωνισμό Ξενοδοχειακού Σχεδιασμού!

Ο διαγωνισμός «Hotel Design Awards», που διοργανώνεται από το 100% Hotel Show με τη στρατηγική συνεργασία του Archisearch.gr και της ομάδας του, αποτελεί πλέον το δυναμικότερο θεσμό για το ελληνικό ξενοδοχειακό Design, και έχει ως στόχο:

  • Να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο καλός σχεδιασμός στη δημιουργία αλλά και την ανακαίνιση ξενοδοχείων, μέσα από την αξιολόγηση και την προβολή πρόσφατου υλοποιημένου έργου.
  • Να παρουσιάσει τις νέες τάσεις στον ξενοδοχειακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και να επιβραβεύσει τις πρακτικές που δημιουργούν ανταγωνιστικά ξενοδοχεία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι Αρχιτέκτονες και Σχεδιαστές έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους στους πιο δυναμικούς επαγγελματίες από τον τομέα του τουρισμού: Hoteliers, Travel Agents, Tour Operators, Media, Construction Companies, Financial Consultants, Marketing Managers και άλλες ειδικότητες του χώρου.

Από τα Χανιά, διαγωνίζονται δύο γνωστά ξενοδοχεία, το Domus Renier Boutique Hotel

Για το Domus Renier Boutique Hotel, η έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων: 

Ιστορικά στοιχεία: Το 1207 το Δουκάτο της Κρήτης δίνεται ως φέουδο στον Dandolo Renier, με την υποχρέωση να συντηρεί δικό του στρατό και να το προστατεύει από τους πειρατές. Το Μέγαρο Renier, τμήμα του οποίου είναι το Domus Renier Boutique Hotel, θεμελιώθηκε το 1608, όπως μαρτυρά η επιγραφή πάνω στην εντυπωσιακή αψίδα της εισόδου. Η κυριαρχία των Ενετών έληξε το 1699, με την οριστική επικράτηση των Οθωμανών. Στο Domus Renier BoutiqueHotel οι αρχιτέκτονες αποφάσισαν να «φωτίσουν» και τις δύο περιόδους του κτιρίου, την ενετική και την οθωμανική, μέσα από μία σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση.

Στοιχεία αναπαλαίωσης: Οι εργασίες αναπαλαίωσης (το συνολικό αποτέλεσμα υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Αριστομένης και Γιώργος Βαρουδάκης και ο διακοσμητής ΓιώργοςΧρυσοχόου) ξεκίνησαν στο τέλος του 2013 και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2016. Αποτέλεσμα αυτών; Το Domus Renier Boutique Hotel, ένα πολυτελές μικρό ξενοδοχείο με 9 δωμάτια και σουίτες διαφορετικά μεταξύ τους ως προς το μέγεθος, την επίπλωση και τα μπάνια.

Τεχνική έκθεση Το αρχοντικό της οικογένειας Renier είναι από τα λίγα κτίρια στο ενετικό λιμάνι που έχει δύο χαρακτηριστικές προσόψεις: μία πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο του ενετικού λιμανιού και μία στην οδό Μόσχων. Το κτίριο, αν και κτίστηκε την Ενετοκρατία, έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές την περίοδο της Τουρκοκρατίας, με σημαντικότερη την προσθήκη του κλειστού εξώστη στον τρίτο όροφο στην πρόσοψη της ακτής Κουντουριώτη. Η χρήση του ως τουριστικό κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών- διατηρεί και επαναδιατυπώνει την σημαντική ταυτότητα του κτιρίου ως «αρχοντικό» της μεσαιωνικής πόλης και μάλιστα στο πιο αναγνωρίσιμο και προβεβλημένο σημείο της.

Kavros Imperial

Πρόκειται για μία αρχιτεκτονική μελέτη ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε (5) αστέρων κλασσικού τύπου, δυναμικότητας 1048 κλινών. Η εκπόνησή της διήρκησε  από τον Ιούλιο 2016 έως και τον Ιούνιο 2017, ενώ η εκτίμηση για τη διάρκεια της κατασκευής είναι, από τον Ιανουάριο 2018 έως και τον Μάιο 2019.

Το συγκρότημα, έχει μελετηθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 130 στρεμμάτων (επί συνόλου 157), το οποίο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, της Δ.Ε. Γεωργιούπολης, του Δήμου Αποκορώνου, Νομού Χανίων. Η θέση του έργου εμπίπτει σε περιοχή στην οποία κυριαρχεί η τουριστική δραστηριότητα καθώς παραπλεύρως του υπό μελέτη οικοπέδου, βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες μεγάλης επίσης δυναμικότητας, ενώ το πρόσωπό του βρίσκεται σε επαφή με το όριο της εθνικής οδού που συνδέει το Ν. Χανίων με το Ν. Ρεθύμνου. Πρόκειται για οικόπεδο ορθογωνικής περίπου κάτοψης, με υψομετρική διαφορά της τάξης των +4.00μ. από το βόρειο έως το νότιο άκρο του.

Ένας από τους κυρίαρχους στόχους της αρχιτεκτονικής μελέτης ήταν ο σχεδιασμός μιας ξενοδοχειακής μονάδας που θα καταφέρει να εξασφαλίσει ιδανικές συνθήκες μιας άνετης και πολυτελούς διαμονής σε ένα περιβάλλον προστατευμένο από εξωγενείς οχλήσεις. Η σύνθεση βασίστηκε στη χάραξη δυο γραμμικών νοητών αξόνων. Ο πρώτος, είναι παράλληλος με τον άξονα της εθνικής οδού και κατά μήκος του αναπτύσσονται κτιριολογικά οι βασικές κοινόχρηστες λειτουργίες της μονάδας, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό προστασία από το θόρυβο και εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ιδιωτικότητα.

Ο δεύτερος νοητός άξονας, είναι κάθετος στον πρώτο και διαχωρίζει το οικόπεδο σε δύο τμήματα: στο ανατολικό τμήμα όπου χωροθετούνται διώροφοι κτιριακοί όγκοι διαμονής, και στο δυτικό, όπου βρίσκονται πολυτελείς ισόγειες σουίτες. Επιπλέον, ο άξονας αυτός έχει στόχο, να καθορίσει τις βασικές πορείες κίνησης εντός του συγκροτήματος και να συνδέσει τα δύο βασικά λειτουργικά «άκρα» της μονάδας: την είσοδο (βόρειο άκρο / Reception) και το σημείο ευεξίας και χαλάρωσης (νότιο άκρο / Spa).

Παράλληλα, στο κέντρο του οικοπέδου δημιουργείται ένας εσωστρεφής πυρήνας στον οποίο χωροθετούνται η κεντρική κολυμβητική δεξαμενή, σε άμεση σύνδεση με τις υπόλοιπες κοινόχρηστες λειτουργίες της μονάδας (pool bar, εστιατόρια, lobby κτλ) και μία δεύτερη μεγάλων διαστάσεων κολυμβητική δεξαμενή η οποία εφάπτεται στα κτίρια διαμονής. Αυτή η άμεση γειτνίαση των δωματίων με το νερό σκοπό έχει να αναβαθμίσει ποιοτικά το επίπεδο διαβίωσης.

zarpanews.gr

One thought on “Δύο ξενοδοχεία των Χανίων υποψήφια για καλύτερο design! | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook