Δύο νεκροί πρόσφυγες από το ναυάγιο στη Μυτιλήνη – Στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος»

δύο-νεκροί-πρόσφυγες-από-το-ναυάγιο-στ-276537

Σε δύο αυξήθηκαν οι νεκροί από το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης, μετά από ανατροπή λέμβου. Στο σημείο έχουν σπεύσει άμεσα οι Αρχές προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν τα περίπου 15 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, έχουν διασωθεί οκτώ άνθρωποι ενώ αναζητούνται πέντε ακόμα από ένα ελικόπτερο super puma κι ένα πλωτό του Λιμενικού που συνεχίζουν τις έρευνες.

Στον Πειραιά 2.500 Σύροι πρόσφυγες για να φύγουν προς τη Σερβία

Νωρίτερα, κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μετέφερε περίπου 2.500 Σύρους πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων αναμένεται να κινηθεί προς τα σύνορα με τα Σκόπια και από εκεί στη Σερβία με στόχο να βρεθεί στην κεντρική Ευρώπη.

Αρχικά όσοι από τους πρόσφυγες το επιθυμούν, θα μεταφερθούν δωρεάν με αστικά λεωφορεία στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και από εκεί στον σταθμό Λαρίσης ώστε να φτάσουν με τρένο στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τα σύνορα με τα Σκόπια.

koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook