Δόξα τω Θεώ! Τελικά θα πάμε Eurovision!

δόξα-τω-θεώ-τελικά-θα-πάμε-eurovision-169668

eurovisionΜπορεί να μην είναι σίγουρο με ποια κυβέρνηση θα πορευόμαστε το 2015 ή αν θα είμαστε στην μνημονιακή ή τη μεταμνημονιακή εποχή, ένα όμως είναι σίγουρο. Η Ελλάδα μπορεί και θα προσπαθήσει να μας εκπροσωπήσει για άλλη μια φορά επάξια στη Eurovision.

Μετά την απογοητευτική απόφαση στα τέλη Σεπτεμβρίου, που απαγόρευε στη χώρα να δηλώσει συμμετοχή, εφόσον ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν ήταν μέλος της EBU, η ΝΕΡΙΤ πήρε το χριστουγεννιάτικο δώρο της. Να γίνει μέλος δηλαδή της ευρωπαϊκής ραδιοτηλεοπτικής οικογένειας και φυσικά να κάνει όλα όσα χρειάζονται ώστε να εκπροσωπηθεί η χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού.

«Αυτό που είδαμε είναι πως χρειάζεται πολύ λίγο χρόνο για να κλείσεις έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αλλά η διαδικασία για να συστήσεις έναν νέο και λειτουργικό είναι επίπονη, μακρά και ακριβή!» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της EBU, Ίνγκριντ Ντέλτενρε. «Η ΝΕΡΙΤ έχει ακόμη πολύ δρομο να διανύσει, αλλά πιστεύουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο με το μέσο να βρίσκεται εντός της EBU» συμπλήρωσε.

Φυσικά από όλη την ανακοίνωση της EBU, οι υπεύθυνοι της ΝΕΡΙΤ επέλεξαν να επικοινωνήσουν το πιο… σημαντικό, το γεγονός δηλαδή πως η Ελλάδα δεν θα είναι εκτός Eurovision. «Τη συμμετοχή της Ελλάδας στον 60ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η EBU, αμέσως μετά την ομόφωνη αποδοχή της ΝΕΡΙΤ ως πλήρους μέλους της από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Ως εκ τούτου, η ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον Διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Βιέννη στις 19, 21 (Α΄ και Β΄ Ημιτελικός, αντιστοίχως) και 23 Μαΐου 2015 (Τελικός). Μετά και την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών στη φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 39.» είναι το σύντομο, περιεκτικό και κυρίως στοχευμένο δελτίο τύπου του κρατικού φορέα.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook